Een Tiny Forest past binnen het project Rijnlandlaan (Foto: DJ)
Een Tiny Forest past binnen het project Rijnlandlaan (Foto: DJ)

Minibosje aan Hendrik van Boeijenlaan

Actueel 390 keer gelezen

Voorburg - Aan de Hendrik van Boeijenlaan wordt in het voorjaar van 2019 een minibosje aangeplant. Een zogenaamd Tiny Forest stimuleert de biodervisiteit en heeft een positief effect op de gezondheid. Het planten van dit minibosje wordt uitgevoerd door het Instituut voor Natuureducatie (IVN) en wordt betaald door de ASN bank.

 
Via een motie van D66, GBLV en GroenLinks werd het college gevraagd onderzoek te doen naar locaties waar een 'Tiny Forest' mogelijk zou kunnen zijn. Omdat de aanleg in het project Rijnlandlaan meegenomen kan worden is de keuze op De Hendrik de Boeijelaan gevallen. Het is gemeentegrond, zonder duidelijke functie momenteel. Het past binnen het project van de Rijnlandlaan. 

Het streven is om het minibosje in het voorjaar van 2019 aan te leggen. Indien dit niet lukt dan wordt de aanleg verplaatst naar het najaar van 2019. De aanleg is niet afhankelijk van de voortgang van het project Rijnlandlaan. Schoolkinderen en buurtbewoners kunnen bij de aanplant van het bos betrokken worden. Het voorstel voor de aanplant van een minibosje op deze locatie is donderdag 6 december met de klankbordgroep Rijnlandlaan besproken. Ook de deelnemers aan de klankbordgroep vonden de aanplant van een minibosje op deze locatie een goed idee.

Het IVN gaat scholen en de buurtbewoners benaderen om, onder begeleiding van het IVN, voor het onderhoud van het minibosje te zorgen.
 

Uit de krant