Vuurwerk boven Leidschendam-Voorburg (foto: Michel Groen).
Vuurwerk boven Leidschendam-Voorburg (foto: Michel Groen).

Jaarwisseling relatief rustig verlopen in Leidschendam-Voorburg

Actueel 1.328 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Nadat in aanloop naar oud en nieuw in het weekend al een paar keer afvalcontainers in brand raakten en een auto aan de Rozenboomlaan in vlammen opging, is de jaarwisseling zelf relatief rustig verlopen. De brandweer hoefde, gezien het aantal alarmeringen, 'slechts' dertien keer in actie te komen. Ook nu weer betrof het voornamelijk afvalcontainers en voertuigen.

Op oudjaarsdag ontving de politie 's middags al 25 meldingen van vuurwerkoverlast. Aan de Savallelaan in Voorburg had een bestuurder net zijn bus (achter een vuurwerkverkooppunt) volgeladen met lege dozen, waarna er band was uitgebroken. De brandweer heeft de bestelbus leeggehaald en de brand geblust. Volgens de bestuurder was er een brandend voorwerp naar binnen gegooid tijdens het laden. De schade aan de bus is behoorlijk.

In de Prinses Marijkelaan in Leidschendam en de Prinses Beatrixlaan in Voorburg vlogen containers in brand en in de tramtunnel bij het Oosteinde in Voorburg ging het brandalarm af. Ook werden buitenbranden opgemerkt aan de Veursestraatweg de Broekweg en werd alarm geslagen voor rookontwikkeling aan de Stompwijkseweg. In dit laatste geval bleek er sprake van een (illegale) afvalverbranding bij een boerderij.

Vervolgens waren er op oudjaarsavond de nodige incidentjes. In de loop van de avond werd een balkonbrand gemeld bij een flat aan de Prinses Margrietlaan in Voorburg. Het vuur kon snel door buren gedoofd worden.

Op de Looierslaan Voorburg en het Damplein in Leidschendam werden vuurtjes op straat geblust en aan de Dobbelaan in Leidschendam moest een brandende papiercontainer worden gedoofd. De brandweer moest in actie komen bij een geparkeerde aanhangwagen met huisraad op de Mgr. Van Steelaan die in de fik was gestoken.

Eerder op de avond werd een auto aan de J.W. Frisolaan in Leidschendam in brand gestoken, vermoedelijk door een groep jongeren. Ook een hoopje afval werd aangestoken. De gealarmeerde brandweer werd door de jongeren bestookt met vuurwerk. Daarop greep de politie in. Tevens werd er nog 1200 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. De eigenaar werd aangehouden. Dat geldt ook voor een minderjarige, die 100 nitraten op zak had.

Ondanks alle rommel die achterbleef na de jaarwisseling, zag het er op Nieuwjaarsdag over het algemeen weer keurig uit, dankzij Stadsbeheer van de gemeente.

Een aanhangwagen met huisraad ging grotendeels in vlammen op (foto: Ruben van Essen /Regio15).
De brandweer moest een in brand gestoken auto aan de Prins J.W. Frisolaan in Leidschendam blussen (foto: Regio15).
Vuurwerk boven het oude centrum van Voorburg. Nog net is de top van de kerstboom aan de Herenstraat te zien (foto: Anita Streefland).
Vanuit Leidschendam was de vuurgloed zichtbaar van de uit de hand gelopen brandstapel in Scheveningen (foto: Mark-Peter Mansveld).
Op oudjaarsdag en -avond vlogen tal van containers in brand door vuurwerk en brandstichting (foto: AS Media).
Vuurwerk met de kinderen afsteken in Prinsenhof laag in Leidschendam (ingezonden foto).
Aan de Savallelaan in Voorburg werd een brandend voorwerp gegooid in een bus met lege dozen (foto: Regio15).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant