Van Velsen wint etappe naar Dakar | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Het team van Van Velsen Rallysport viert de enige Nederlandse overwinning in de Afrika Eco Race (foto: Rallymaniacs/Tim Buitenhuis).
Het team van Van Velsen Rallysport viert de enige Nederlandse overwinning in de Afrika Eco Race (foto: Rallymaniacs/Tim Buitenhuis).

Van Velsen wint etappe naar Dakar

  •   258 keer gelezen   Actueel

Stompwijk - Stompwijker Aad van Velsen van Van Velsen Rallysport heeft met zijn truck de laatste etappe gewonnen van de Afrika Eco Race.

Na bijna 6000km te hebben geracet door Marokko, Mauritanië en Senegal is het het rallytruckteam uit Stompwijk gelukt om de enige Nederlandse etappezege te behalen in de zwaarste rally van Afrika, de Africa Eco Race 2019. Het is de eerste etappezege ooit voor het team. Tevens heeft het team in het eindklassement bij de trucks een 4de plaats behaald en dat is hun beste klassering ooit. In deze rally die twee weken duurt hadden ze aan het eind van de eerste week zicht op het podium maar in de tweede week kregen ze een paar keer mechanische pech en verloren tijd in het klassement. Maar de enorme motivatie en gedrevenheid van het hele team heeft ervoor gezorgd dat de truck en cabine crew elke volgende etappe er weer vol voor kon gaan en hebben ze zich weer terug kunnen racen richting de top van het klassement. Uiteindelijk behaalden ze de 4de plaats in het truckklassement en zelfs de 14de plaats in het gecombineerde auto- en truckklassement.

Het was voor het Van Velsen Rally Sport Team de zesde rally waaraan ze deelnamen. Daarbij hebben ze onder andere 2 keer deelgenomen aan de Dakar rally in Zuid Amerika en is dit hun 2de deelname aan de Africa Eco Race. Naast de 3 man in de rallytruck, (coureur en teameigenaar Aad van Velsen, navigator Harry Oosting en monteur Marco Siemons) waren er nog 3 mannen (Arie Verhagen, Rob van Rijswijk, Michel van Velsen) en 1 vrouw (rallyteammanager Rachel Rietveld) mee in het rallyteam.

De Africa Eco Race wordt verreden over de vrijwel oorspronkelijke route van de vroegere Parijs Dakar Rally. Er werden deze editie 12 etappes gereden waarvan enkele meer dan 450km lang. De route bestaat uit heel veel duinen en zand maar ook onmetelijke vlaktes waar het moeilijk navigeren is. 

Morgenavond, dinsdag 15 januari, zal het team worden gehuldigd in restaurant De Bles aan de Meerlaan in Stompwijk en wordt teruggekeken naar de mooiste beelden en ervaringen van deze succesvolste rally voor het team. Iedereen is vanaf 19.30 uur van harte welkom.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>