Leden van de Rotaryclub hielpen met het verwijderen van de dakpannen van de oude stal in Stadstuin Rusthout (foto: pr).
Leden van de Rotaryclub hielpen met het verwijderen van de dakpannen van de oude stal in Stadstuin Rusthout (foto: pr).

Het dak eraf bij Stadstuin Rusthout met hulp Rotary

Actueel 321 keer gelezen

Leidschendam - Het dak eraf, dat kun je wel overlaten aan Rotary Club Voorschoten-Leidschendam. Zaterdag 9 februari hielpen twaalf leden de vaste vrijwilligers van Stadstuin Rusthout in Leidschendam met het verwijderen van de dakpannen.

Stadstuin Rusthout is een begrip als het gaat om spelen, tuinieren en dieren bezoeken in de prachtige groene omgeving van Leidschendam. Een grote wens van de Stichting Vrienden van Rusthout is om de onverwarmde en niet-geïsoleerde stal te vervangen door een duurzaam gebouw dat geschikt is om te vergaderen, cursussen en workshops te geven en schoolklassen te ontvangen. Die wens gaat binnenkort in vervulling.

Omdat de sloper op 18 februari begint met het afbreken van de oude stal, moesten de bouwmaterialen in veiligheid worden gebracht. Een goede reden voor de Rotaryleden om de vaste vrijwilligers weer eens bij hun werkzaamheden te versterken. In een treintje werden bijvoorbeeld de bemoste dakpannen van de oude stal verwijderd en een stukje verder netjes opgestapeld. Als de sloop achter de rug is kan de nieuwbouw van start.

"Het was wel pittig", zegt Rotarylid Albert Zwart. "We sjouwden heel veel klinkers, dakpannen en stoeptegels. Maar we hebben bereikt wat we wilden bereiken en de sportschool kan een weekje worden overgeslagen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant