Stefan Beerens met zijn trofee voor de zaak, waar zijn kampioenschap intussen ook op de gevel wordt vermeld (foto: DJ).
Stefan Beerens met zijn trofee voor de zaak, waar zijn kampioenschap intussen ook op de gevel wordt vermeld (foto: DJ).

Leven kampioen ijsbereider staat op z'n kop

Actueel 3.355 keer gelezen

Leidschendam - Stefan Beerens (27) van ijssalon Pavarotti Dolce in de Fresh! in Leidsenhage is nog een beetje beduusd van alle commotie na het behalen van het Nederlands Kampioenschap Gelato met zijn eigen ijssmaak 'Guilty Pleasure'.

"Mijn leven staat echt een beetje op zijn kop", aldus Stefan. Hij heeft al vele interviews gegeven aan lokale en regionale media en wordt nog altijd door velen aangesproken op zijn titel. Maar na ruim een week is hij eindelijk een beetje tot rust gekomen en kan nu weer 'gewoon' aan het werk.

Stefan moest tijdens het door ijsmachinefabrikant Carpigiani georganiseerde NK een nieuwe smaak presenteren. Wekenlang werkte hij aan zijn ijssmaak Guilty Pleasure. Dit is een combinatie van ijs op basis van witte chocolade, sinaasappel, gezouten karamel en een crunch van pecannoten. "De basis was een idee van mijn broer, na een bezoek aan de Cheesecake Factory. Ik heb wat suggesties gehad en gaandeweg ingrediënten toegevoegd en de receptuur geperfectioneerd. Ik heb in mijn vrije tijd heel wat draaisels gemaakt en laten proeven aan familie, kennissen en ook aan ondernemers hier in de Fresh!, die bijvoorbeeld de sinaasappels en de pecannoten leveren. En tot slot heeft mijn vader mij ook geholpen om de naam 'Guilty Pleasure' te verzinnen. En zo is het eigenlijk een familie-ijsje geworden."

Tijdens het NK Gelato moest hij live een bak ijs maken. Het ijs kreeg een nummer en werd door een onafhankelijke jury beoordeeld op smaak, structuur, originaliteit en presentatie. Met de titel dus als eindresultaat.

Stefan werkte 10 jaar lang, als bijbaan, bij ijssalon D'n Italjaan in zijn woonplaats Baarle Nassau en ging er daarna ook ijs draaien. Verder heeft hij nog een tijdje in de sales bij ijsmachinefabrikant Carpigiani gewerkt. Hij kreeg de kneepjes van het vak geleerd van Meesterijsbereider (en Maestro) Hans Kennis, die les geeft op de Carpigiani Gelato University. "IJs maken is echt mijn passie", laat Stefan weten. Pas sinds november 2018 is hij in Leidschendam aan de slag als ijsbereider, dus het behalen van de titel is een prestatie van formaat.

Stefan (of was het nu Stefano?) mag met zijn creatie nu naar het Europees Kampioenschap, volgend jaar in Italië. De volgende stap is het WK in 2021. Maar eerst wil hij dit jaar ook nog meedingen naar De Gouden IJsspatel van het Ambachtelijk IJscentrum tijdens de Bakkersvak(beurs) op 12 maart. Daar moeten alle deelnemers proberen het lekkerste koffie-roomijsje te maken.

Het winnen van de nationale titel – en natuurlijk ook het aangename weer van de afgelopen week – heeft Pavarotti Dolce in de Fresh! geen windeieren gelegd. "Mensen die in de rij staan voor een ijsje; dat zie je niet zo vaak in februari", aldus Stefan tot slot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant