Logo hetkrantje-online.nl
In molen De Vlieger is zaterdag om 18.30 uur de kindertheatervoorstelling 'Zo draait de molen' te zien (foto: pr).
In molen De Vlieger is zaterdag om 18.30 uur de kindertheatervoorstelling 'Zo draait de molen' te zien (foto: pr).

Jeugdtheater en speurtocht bij molen De Vlieger

  •   83 keer gelezen   Actueel

Voorburg - Het wordt zaterdag 16 maart een drukke dag rond museummolen De Vlieger aan het Essepad in Voorburg. Vrijwilligers van onder andere NLdoet werken overdag aan de moestuin. 

Wethouder Astrid van Eekelen zal die dag om 15.00 uur de vang lichten en zo het startsein geven voor het nieuwe molenseizoen. En vanaf 18.00 uur zijn er activiteiten in het kader van de Museumnacht Kids. Op het programma staan een speurtocht en de kindertheatervoorstelling 'Zo draait de Molen'. 

Tijdens de Museumnacht Kids kan de jeugd ontdekken hoe het leven in en rondom molen De Vlieger was en hoe de molen werkt. Men kan dit doen door samen met een gids door de molen te wandelen. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen zelf door de molen op speurtocht gaan. Voor de kleinsten van 4 tot 8 jaar is er een leuke theatervoorstelling die ze meeneemt in hun fantasie. Ook zij ontdekken hoe het was om in een molen te leven en waar de molen voor gebruikt werd.

De kindertheatervoorstelling 'Zo draait de molen' in het kindertheater duurt van 18.30 tot 19.30 uur. De speurtocht door de molen en de rondleiding zijn er van 18.00 tot 22.00 uur. Kaarten voor deelname aan de Museumnacht Kids zijn te verkrijgen via de site van Museumnacht Kids. Voor €7,50 kunnen de kinderen dan die avond in alle musea in Den Haag en Voorburg meedoen aan de vele leuke activiteiten.

Voor de kindertheatervoorstelling moeten plaatsen worden gereserveerd op de site http://www.deepdeep.nl/events/museumnacht-kids-molen-vlieger-zo-draait-molen/

Meer berichten