Huisvesting voor wilde bijen in Spinozahof | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl

Huisvesting voor wilde bijen in Spinozahof

  •   132 keer gelezen   Actueel

Leidschendam-Voorburg - De organisatie Nederland Zoemt heeft Leidschendam-Voorburg benoemd tot Bijvriendelijke gemeente. Ook de zoemende inwoners vinden onze gemeente een fijne plek om te wonen. Op 13 maart onthulde wethouder duurzaamheid, Astrid van Eekelen, het bord van Bijvriendelijke gemeente en een bijenhotel in pluktuin Spinozahof in Voorburg. Daarnaast plantte zij, op Nationale Boomfeestdag, een nieuwe tamme kastanjeboom. Voor de gelegenheid kreeg de wethouder hulp van groep 2 van basisschool De Driemaster.

Wethouder Van Eekelen: "We hebben er sinds vorig jaar een flink aantal nieuwe inwoners bij! Wij zijn blij met de komst van wilde bijen, want zij doen belangrijk werk. Als gemeente doen we natuurlijk ons best om ervoor te zorgen dat deze harde werkers zich thuis voelen. Om hen daarbij te helpen, plaatsten we vandaag een bijenhotel en plantten we een tamme kastanje, cadeautjes van Nederland Zoemt." Ook de provincie Zuid-Holland stelt een bijenhotel beschikbaar. Deze komt in Leidschendam.

Samen werken aan biodiversiteit
De gemeente past duurzaam beheer toe op het groen, en het onderhoud richt zich op biodiversiteit. Er wordt gekeken welke meerwaarde planten hebben voordat ze in de grond gaan. Het gaat er dus niet alleen om of ze er mooi uit zien, maar ook of ze een bijdrage leveren aan de bijen, vlinders en insecten. Inwoners helpen daarbij. Elke tegel die eruit gaat en waar een plant voor terugkomt, is niet alleen goed voor de afvoer van regenwater, maar ook voor de biodiversiteit.

Het gaat niet goed met de wilde bij
Nederlandse wilde bijen zijn in gevaar: de helft van alle 358 soorten is bedreigd. En dat terwijl ze heel belangrijk zijn voor onze voedselvoorziening. Tachtig procent van de voedselgewassen wordt bestoven door insecten als de wilde bij. De appel waar u in bijt, de aardbeien onder de slagroom en de kers op de taart. Ze groeien alleen als de bloemen ervan worden bestoven. Wilde bijen doen dit graag en helemaal gratis! Ze zijn dus cruciaal voor de productie van ons voedsel.

Hartelijk welkom
Kom ook in actie om de wilde bij te helpen. Bent u benieuwd wat andere mensen al doen? Of wilt u graag meer weten over wat u kan doen om te helpen? Op www.nederlandzoemt.nl staat alle info.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>