(Foto: ESH Media)
(Foto: ESH Media)

Reclame op sandwichborden blijft gratis voor verenigingen

Actueel 776 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De aanvraag en plaatsing van sandwichborden verloopt vanaf 1 juni niet meer via de gemeente maar wordt verzorgd door ESH Media. Voor lokale verenigingen blijft het drukwerk en plaatsen van borden gratis.

Er zijn 100 borden beschikbaar in de gemeente. Daarvan zijn altijd 20 borden beschikbaar voor lokale verenigingen en de gemeente. De overige 80 borden kunnen ingezet worden door commerciële partijen. Met de uitbesteding volgt de gemeente andere gemeentes in de regio.

Wat verandert er?
Aanvragers hoeven geen vergunning meer aan te vragen bij de gemeente. Voorheen moest de vergunningaanvraag minstens drie weken van tevoren plaatsvinden. In de nieuwe situatie kunnen borden op elk gewenst moment aangevraagd worden bij ESH Media. Plaatsing blijft afhankelijk van beschikbaarheid. Voor lokale verenigingen is het drukwerk en plaatsen van borden gratis. Commerciële partijen betalen een bedrag per dag. Tot slot komen er vaste frames voor de sandwichborden. Dit zorgt voor een mooi gezicht in de openbare ruimte.

Meer weten? Ga naar ESH Media.

Let wel, het gaat hier om sandwichborden langs de weg en niet om gevelreclame. Hiervoor moet nog steeds bij de gemeente een reclame- (en omgevings)vergunning aangevraagd worden via lv.nl/reclame.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant