Man uit sloot gered door passant | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
De passant en ambulancemedewerkers ontfermen zich over de man, terwijl de politie gegevens noteert (foto: Rene Hendriks).
De passant en ambulancemedewerkers ontfermen zich over de man, terwijl de politie gegevens noteert (foto: Rene Hendriks).

Man uit sloot gered door passant

  •   550 keer gelezen   Actueel

Leidschenveen - Een oudere man die samen met zijn vrouw op de Veenweg een stukje aan het fietsen was, kwam zondag 4 augustus in de problemen. De man kreeg een black-out en slingerde zo rechtsaf met zijn fiets het water in.

Een ander stel dat even verderop reed, zag het voor zich gebeuren en schoot te hulp. De man spurtte naar de plaats des onheils en dook het water in om het slachtoffer (dat inmiddels kopje onder was gegaan) eruit te halen. "Ik moest even zoeken, maar het lukte gelukkig al snel om hen boven water te krijgen en met behulp van toegesnelde omstanders trokken we hem op de kant", deed de 64-jarige redder uit Zoetermeer zijn verhaal voor Hart van Nederland en Omroep West.

Zijn vrouw had op dat moment al 112 gebeld en het duurde niet lang voor de ambulance ter plaatse was. "De vrouw van het slachtoffer was natuurlijk erg geschrokken en zij vertelde dat de man hartpatiënt is, dus we waren bang dat er wat met zijn hart zou zijn. Maar de man was aanspreekbaar en zijn vitale functies waren ook allemaal in orde, dus dat was een geruststelling. Wel is hij door de ambulance meegenomen voor controle."

De redder viste ook nog even de fiets van de man uit het water en besloot (gezien het warme weer) gewoon door te fietsen om zo vanzelf weer op te drogen. De fietsen de man en vrouw die met de ambulance meereden werden bij een woning gestald, zodat die later weer opgehaald kunnen worden.

De inwoner van Zoetermeer, die werkzaam is op een booreiland mankeerde zelf niets. Wel was hij flink geschrokken. Hoewel hij gediplomeerd EHBO-er is, was het de eerste keer dat hij zoiets meemaakte. "Op dat moment besef je het allemaal nog niet zo goed, omdat je in een reflex reageert. Maar toen ik in mijn natte kleding op de fiets naar huis zat drong het wel ineens tot me door dat het allemaal heel anders had kunnen aflopen".

Uiteraard was de vrouw van het bejaarde slachtoffer de redders van haar man dankbaar.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>