Sjors wil graag bij papa en mama in de auto | HetKrantje-Online.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo hetkrantje-online.nl
Sjors met papa en mama bij de auto die eigenlijk te klein is om zijn elektrische rolstoel in te kunnen vervoeren (familiefoto).
Sjors met papa en mama bij de auto die eigenlijk te klein is om zijn elektrische rolstoel in te kunnen vervoeren (familiefoto).

Sjors wil graag bij papa en mama in de auto

  •   1118 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Sjors is het 4-jarig zoontje van het Leidschendamse echtpaar Van Dijkum, dat er alles aan doet om hem een zo normaal mogelijk leven te bieden ondanks zijn ernstige beperkingen. Hij is zijn leven lang volledig afhankelijk van zorg.

Het gezin wil dolgraag net als ieder gezin zijn. Dat betekent het naar school brengen van je eigen kind en de vrijheid hebben om je kind mee te nemen naar waar dan ook. Sjors is gebonden aan een elektrische rolstoel, die niet in een normale auto vervoerd kan worden, maar waarvoor een flinke bus nodig is. Zijn ouders kunnen deze aanschaf niet geheel zelf bekostigen. Vandaar dat zij een crowdfundingactie zijn gestart op www.getfunded.nl.

Sjors werd op 5 maart 2015 al geboren na 32 weken, dus veel te vroeg. Dezelfde nacht kreeg hij ook nog twee hersenbloedingen. Hij moest dus vanaf zijn eerste seconden op de wereld vechten voor zijn leven. Verder was er uiteraard veel angst voor en onzekerheid over zijn leven en over de schade van de hersenbloedingen. Sjors bleek een vechter van het eerste uur, maar onderzoeken wezen uit dat zijn hersenen wel veel schade hadden opgelopen. Hij zal nooit kunnen lopen of praten. Dat was voor zijn ouders een grote schok, maar zij bleven niet bij de pakken neerzitten en besloten alles op alles te zetten om hun zoon een kans te geven. Het is bijzonder hoe dit jonge gezin zich staande weet te houden. Alle afspraken met de vele verschillende specialisten, heen en weer naar de revalidatie, het medisch kinderdag verblijf en ga zo maar door. Waarbij zij allebei ook nog werken en een studie volgen.

Sjors is een heel vrolijk mannetje van net 4 jaar oud. Zijn aandoening cerebrale parese uit zich bij hem vooral in zware motorische en visuele beperkingen en epilepsie. Sjors is dan ook volledig afhankelijk van zorg voor de rest van zijn leven.

Via de gemeente is er voor Sjors een aangepaste elektrische rolstoel gemaakt, maar hij moet ook in deze rolstoel vervoerd kunnen worden. Hiervoor is een personenbus nodig die aangepast kan worden. Die aanpassingen kunnen gefinancierd worden via de gemeente, maar de auto zullen zij zelf moeten aanschaffen. De aanschaf hiervan zal rond de €55.000 bedragen, een bedrag dat niet even opgehoest kan worden door de ouders van Sjors. Elk bedrag, groot of klein, is dus welkom. De teller staat dusverre op ruim 5.000 euro, dus er is nog een lange weg te gaan. Madelief van Dijkum-Meulmeester, woonachtig vlakbij de sluis in Leidschendam, is dan van plan om nog meer acties te organiseren in Leidschendam-Voorburg en gaat ook flyers in de omgeving verspreiden.

Wie mee wil helpen om de rolstoelauto bij elkaar te krijgen, kan dit doen op getfunded.nl/campagne/6768-sjors-wil-ook-door-papa-of-mama-naar-school-gebracht-worden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226556&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768107&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226558&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkrantje-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=226,227" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>