Wethouder Nadine Stemerdink slaat samen met mensen van de  roeivereniging de symbolisch paal voor de uitbreiding (foto: Michel Groen).
Wethouder Nadine Stemerdink slaat samen met mensen van de roeivereniging de symbolisch paal voor de uitbreiding (foto: Michel Groen). Michel Groen

Roeivereniging Rijnland start grote verbouwing

Actueel 192 keer gelezen

Leidschendam - Wethouder Nadine Stemerdink van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft maandagochtend 26 augustus samen met de opdrachtgever de eerste paal geslagen voor een ingrijpende verbouwing van het verenigingsgebouw van de Roeivereniging Rijnland aan de Oostvlietweg 63 te Leidschendam.

Het plan behelst uitbreiding van de faciliteiten met een moderne sportzaal voor ergometers en andere apparaten en de bouw van een gloednieuwe tweede botenloods, noodzakelijk voor de vloot van deze bloeiende vereniging. De aannemer is op 19 augustus begonnen en verwacht de gehele verbouwing voor het eind van dit jaar opgeleverd te hebben.

De vereniging en de Stichting Watersport De Vliet die als eigenaar/beheerder van het gebouw de opdracht voor de verbouwing heeft verleend zijn blij dat na een gedegen en lange voorbereidingstijd de plannen zijn afgerond, de financiering is geregeld en de noodzakelijke vergunning door de gemeente is verleend.

Voor deze gebeurtenis waren, naast de bouwers en de architect, ook de naaste buren en de directeur van Recreatiecentrum Vlietland, Bart Carpentier Alting, uitgenodigd.

Roeivereniging Rijnland bestaat sinds 1965. Sinds 1994 is de vereniging gevestigd in een complex met botenloods en sociëteitsgebouw op de huidige locatie in het recreatiegebied Vlietland nabij de Blauwe Brug, tegenover Voorschoten. De roeivereniging beschikt over een gevarieerde vloot van 96 boten: er zijn boten voor acht roeiers met stuurman/vrouw, vier roeiers met en zonder stuurman/vrouw en voor twee roeiers. Ook zijn er eenpersoonsboten (skiff). Er zijn zowel wedstrijdboten als boten voor recreatief gebruik.

Uit de krant