Afbeelding

Veteranencafé met lezing over speciale operaties defensie

Actueel 166 keer gelezen

Voorburg - Op zondag 1 september van 14:00 - 18:00 opent café 't Torentje (Voorburg) voor de vierde keer de deuren voor Veteranen en andere bezoekers. Deze keer staat een zeer interessante lezing op het programma over de speciale operaties bij Defensie.

Op 5 december 2018 is het NLD Special Operations Command opgericht. Dit is een operationele staf die alle Nederlandse speciale operaties plant, aanstuurt, uitvoert en evalueert. De nieuwe eenheid versterkt daarmee het Korps Commandotroepen van de Landmacht en de Maritime Special Operations Forces van de Marine. Deze eenheden voeren operaties uit die zijn gekenmerkt door flexibiliteit en hoge mate van zelfstandig optreden. De inzet staat ook garant voor een kleine aanwezigheid en grote precisie. De speciale eenheden zijn zeer geschikt voor interventies in gemengde conflictsituaties, bij terrorismebestrijding en tegenover onregelmatig opererende tegenstanders.

De eerste commandant van deze staf, generaal-majoor vlieger Theo ten Haaf, verzorgt een lezing over deze organisatie. Hij zal u meenemen in de aanloop naar de oprichting van deze nieuwe staf in een sterk veranderende wereldorde.

Ook niet-veteranen zijn welkom. Bent u (jong) veteraan, kent u er een of bent u geïnteresseerd? Kom gezellig een drankje halen en ontmoet veteranen/ (oud)collega's en krijg inzicht in dit belangrijke onderwerp.

Het volgende Veteranencafé is op zondag 6 oktober van 14:00 - 18:00. Vooralsnog staat dan een pubquiz (met mooie prijzen) op het programma.

Informatie via vc-lv@outlook.com.
 

Uit de krant

Uit de krant