Logo hetkrantje-online.nl
Rondhangende jongeren o de Damlaan (aangeleverde foto).
Rondhangende jongeren o de Damlaan (aangeleverde foto).

Overlast van hangjongeren op de Damlaan

  •   2216 keer gelezen   Actueel

Leidschendam - Bewoners van de Damlaan in Leidschendam klagen over overlast door rondhangende jongeren.

Veel jongeren, die frisdrank of bier hebben aangeschaft in de avondwinkel, blijven voor deze winkel hangen en drinken het daar op, in plaats van het thuis of elders te nuttigen.

Dit leidt niet alleen tot geluidsoverlast, maar ook worden lege blikjes gewoon op straat gegooid i.p.v. in de prullenbak, die recht tegenover de winkel staat. Bij omslaan van het weer schuilen de jongelui in de hal van het appartementencomplex aan de overzijde van de straat in de hal en bevuilen de ruimte bovendien met afval en sigarettenpeuken. Ook zorgen zij tijdens hun verblijf aldaar voor schoenafdrukken op de muren, wat een schadepost oplevert omdat dit moet worden overgeschilderd. 

Begin van dit jaar heeft een aantal bewoners van de Damlaan geklaagd bij de gemeente en hier werd eind augustus op gereageerd, met de conclusie dat na een controle was gebleken dat het met de overlast wel meeviel. Wel zou er een extra bericht naar de politie gaan en ook door de dienstdoende controleurs van de gemeente Leidschendam-Voorburg zou er extra op gelet worden. Diezelfde avond was het echter weer raak. 

Overleg met de eigenaar van de avondwinkel door bestuursleden van de Vereniging van Eigenaren Halte Damhof leverde niets op omdat hij vindt dat het hem niet aangaat. Bij navraag bij een hoofdagent van politie, bleek dat zij op dat moment (nog) niet op de hoogte waren van de overlast.

"Wij hebben als bewoners niets tegen ondernemers, die tot in de late uurtjes willen werken om hun boterham te verdienen", laten omwonenden weten. "Maar als hij zijn verantwoordelijkheid niet wil nemen en zijn klanten vertelt dat zij niet voor zijn deur een feestje kunnen bouwen maar direct dienen te vertrekken naar elders, hebben wij liever dat betreffende ondernemer vertrekt en/of zijn vergunning wordt ingetrokken."

Meer berichten