Restaurant Het Spinnewiel op de hoek van de Laan van Nieuw Oost Indië en de Schenkkade.
Restaurant Het Spinnewiel op de hoek van de Laan van Nieuw Oost Indië en de Schenkkade.

Ouderwets gezellig eten bij Restaurant Het Spinnewiel

Actueel 3.898 keer gelezen

Den Haag / Voorburg - Restaurant Het Spinnewiel aan de Laan van Nieuw Oost Indië 279 (op de hoek met de Schenkkade) in Den Haag houdt het midden tussen een gezellig bruin café en een restaurant. "Oftewel een bistro", lacht eigenaar Cok van der Meer.

Het nostalgische restaurant bevindt zich op de eerste verdieping van het pand, op de hoek van de Schenkkade. Het is een ouderwets gezellige zaak. "Het zit al 110 jaar in de familie en ik sta er 29 jaar in", vertelt Cok. "Wij zijn een bistro waar je heerlijke vlees- en visgerechten van de grill kunt nuttigen." Je kunt in Het Spinnewiel à la carte eten of gebruikmaken van een keuzemenu van 20 euro met voor ieder wat wils. "Dat wisselt ieder seizoen een of twee keer", laat Cok weten. Men heeft altijd keuze uit vis, vlees of vegetarisch en er kan – mits vooraf gemeld - rekening worden gehouden met dieetwensen, allergieën, of halal.

De koks van Het Spinnewiel verstaan hun vak. Zorgvuldig en creatief bereiden zij de meest uiteenlopende gerechten, van heerlijke voorgerechten tot verrukkelijke desserts. De hoofdgerechten worden geserveerd met gebakken aardappelen, groente en rabarber.

Het Spinnewiel telt veel klanten uit groot Den Haag, waarvan vooral ook veel uit Leidschendam-Voorburg. "Op de Laan van Nieuw Oost Indië vanuit Voorburg onder het viaduct door en je bent er", aldus Cok. "We zijn perfect bereikbaar via zowel tram, trein, bus als tram en na 14.00 uur en in het weekend kun je in de straten hier omheen gratis parkeren".
Bij binnenkomst kun je eerst wat drinken aan de gezellige bar, of meteen aan tafel gaan. Het restaurant telt 80 zitplaatsen, waarvan een aantal in gezellige boxen. Maar ook grotere gezelschappen kunnen er terecht aan langere tafels en er is een open haard waar je omheen kunt zitten.

Tevens is er een feestzaal met bar, annex terras, waar je gezellig kunt zitten en waarvan het dak open kan. Hier mag/kan eventueel gerookt worden. De ruimte is voorzien van een bar, muziek, verlichting, verwarming en zelfs een beamer en projectiescherm. Bijzonder geschikt ook voor feesten en partijen, van recepties, verjaardagen, borrels en diners tot kaartavonden. Hiervoor zijn er speciale arrangementen met leuke prijzen, of men kan gewoon per consumptie afrekenen. Wilt u lekker genieten van een vrijdagmiddagborrel met collega's of bijvoorbeeld een diner, neem dan contact op voor meer informatie.

Het restaurant is bij uitstek geschikt voor zakenborrels, -diners en -lunches. Maar ook voor een gezellige familiebijeenkomst of een romantisch diner voor twee. Het is mogelijk besloten feestjes in de partypub te houden.

Het Spinnewiel is alleen op maandag en dinsdag dicht (m.u.v. feestdagen). Reserveren is gewenst via tel. 070-3859546, of via info@hetspinnewiel.com. Kijk voor meer informatie ook op www.hetspinnewiel.com.

Het gezellig ingerichte restaurant.
Het overdekte terras, annex feestruimte (met dak dat open kan), waar eventueel ook gerookt kan worden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant