Afbeelding

Statiegeld basisschool Nieuw Vreugd en Rust voor hospice Het Vliethuys

Actueel 615 keer gelezen

Voorburg - Basisschool Nieuw Vreugd en Rust gaat een statiegeldactie organiseren voor hospice Het Vliethuys in Voorburg. 

In het hospice worden mensen opgenomen met een levensverwachting korter dan drie maanden. Het Vliethuys biedt plaats aan acht bewoners en een spoedbed. Geprobeerd wordt deze bewoners comfort en kwaliteit van leven te bieden. Naast de bewoners heeft het hospice natuurlijk ook met de naasten te maken. Er komen echter niet alleen mensen op leeftijd in het hospice maar de laatste tijd ook steeds vaker jonge bewoners, waardoor er ook vaak kinderen bij hun vader of moeder over de vloer komen.

“Wat mij dan opviel, is dat pubers meestal op hun telefoon zitten en als de batterij op is, zie je ze bedenken wat ze nu eens kunnen gaan doen”, aldus Najat Sluimer, die als terminaal verpleegkundige regelmatig in het hospice werkzaam is. “We proberen met alle middelen zowel de bewoners als de naasten zich thuis te laten voelen. Dit kan soms door een gesprek en soms door een gezelschapsspelletje te spelen. Verschillende keren heb ik met kinderen gesproken en zij geven aan dat ze het wel fijn zouden vinden als er een Playstation zou zijn. Hierdoor kwam ik op het idee om met de school waarop drie van mijn kinderen zitten en waar ik vrij actief ben, een actie te starten zodat wij dit als school kunnen realiseren voor kinderen die in deze verschrikkelijke situatie terechtkomen.”

De statiegeldactie houdt in dat iedere leerling van basisschool Nieuw Vreugd en Rust in de week van maandag 2 tot en met vrijdag 6 maart tenminste vier flessen inlevert bij de supermarkt. De bonnetjes worden dan ingewisseld en de opbrengst gaat naar het hospice Het Vliethuys. “Daarmee kan er een mooi bedrag worden opgehaald, waarmee we, naast een Playstation ook een extra controller en wat andere spelen kunnen aanschaffen”, aldus Najat.

De actie is zo gepland dat de kinderen van NVR tijdens de voorjaarsvakantie gelegenheid hebben om eventueel extra flessen op te halen voor het goede doel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant