Afbeelding

Vragen MKB over bereikbaarheid tussen 2023 en 2026

Actueel 230 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - MKB Leidschendam-Voorburg  vraagt aandacht voor de acute bereikbaarheidsproblemen tijdens werkzaamheden aan de N14 tussen 2023 en 2026.

In navolging van de 1-op-1 dialogen die bestuursleden Leo Valk en Sebastiaan Huis van MKB Leidschendam-Voorburg onlangs hebben gevoerd met leden van alle fracties binnen Leidschendam-Voorburg over het onderwerp bereikbaarheid vraagt MKB Leidschendam-Voorburg aandacht voor de verkeerssituatie tussen 2023 en 2026.

Het thema bereikbaarheid staat hoog op de agenda van de gemeenteraad. Al geruime tijd wordt gesproken over ingrijpende maatregelen om de gemeente bereikbaar te houden, gericht op de situatie in 2030. MKB Leidschendam-Voorburg maakt zich zorgen dat hierbij de verkeerssituatie tussen 2023 en 2026 over het hoofd wordt gezien. “We hebben een aantal jaren voor deze grote ingreep nog gelegenheid om ons zo goed mogelijk voor te bereiken om hiermee de niet te vermijden overlast tot een minimum te beperken.” 

Het bestuur van MKB-Leidschendam-Voorburg stelt vragen om duidelijkheid te krijgen over de impact van de voorziene werkzaamheden aan de N14 (realiseren ongelijkvloerse kruisingen Noordsingel en Heuvelweg), die naar verwachting worden uitgevoerd tussen 2023 en 2026. Heeft de gemeente een duidelijk beeld van de geplande werkzaamheden aan de N14? Hoe zien de planning en de aanpak van deze werkzaamheden er uit? Is er inzichtelijk welke impact deze werkzaamheden hebben op Leidschendam-Voorburg, in het bijzonder op het gebied van bereikbaarheid, overlast (lucht/geluid) en economische gevolgen? Welke middelen heeft de gemeente tot haar beschikking om de impact van de geplande werkzaamheden tot een minimum te beperken? Hoeveel invloed heeft de gemeente op de wijze waarop de geplande werkzaamheden uitgevoerd worden?

Verschillende fracties zeggen zich te kunnen vinden in deze vragen en willen dit bespreken met de wethouder. Het bestuur van MKB Leidschendam-Voorburg wil dan een vervolgsessie organiseren om gezamenlijk te brainstormen over de bereikbaarheid van de gemeente voor de langere termijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant