Het eerste gebakje werd overhandigd door de wethouder (foto: Anne Reitsma Fotografie).
Het eerste gebakje werd overhandigd door de wethouder (foto: Anne Reitsma Fotografie). AnneReitsma_Fotografie

Wethouder Jan-Willem Rouwendal bezorgt gebak bij cliënt Buddy Netwerk

Actueel 556 keer gelezen

Leidschendam - Wethouder Jan-Willem Rouwendal heeft dinsdag 5 mei het eerste gebakje gebracht bij een cliënt van Buddy Netwerk.

De gebakjes, een schenking van Bakkerij Van Maanen, www.bakkervanmaanen.nl, zijn een initiatief van Ank Filius, vrijwillig coördinator bij Buddy Netwerk, om iets extra’s te doen voor cliënten nu buddy’s niet bij hun maatje op bezoek mogen.

“Veel cliënten die alleen en aan huis gebonden zijn, hebben de oorlog meegemaakt. Hoe leuk is het dat zij een gebakje krijgen in het kader van 75 jaar vrijheid,” aldus Ank.

Wethouder Rouwendal: ”Dit mooie initiatief van Buddy Netwerk heeft oog voor mensen die op dit moment eenzaam zijn. Zeker op feestdagen, zoals vandaag nu we 75 jaar vrijheid vieren, is het belangrijk om iets extra’s te doen, zodat iedereen zich gezien voelt.”

Ook Ruud van der Meulen was aanwezig bij het feestelijke moment. Ruud heeft in de 17 jaar dat hij buddy is, het leven van heel veel mensen een beetje mooier gemaakt. Hij is op het moment buddy van drie maatjes. Buddy Netwerk is dan ook ontzettend blij met en dankbaar voor Ruud van der Meulen.

Bakkerij van Maanen vertelt: “Toen ik benaderd werd door Ank Filius van Buddy Netwerk of ik iets wilde doen voor cliënten in Leidschendam-Voorburg, was ik direct enthousiast. Fijn dat wij als bakker mee kunnen helpen om iets te doen voor deze doelgroep.”

Buddy Netwerk organiseert diverse acties in alle gemeenten met cliënten van Buddy Netwerk om zo in contact te blijven met een zeer kwetsbare doelgroep nu zij geen bezoek van hun buddy mogen ontvangen vanwege de maatregelen rondom de coronacrisis. Deze mooie actie met bevrijdingsgebakjes is daar een goed voorbeeld van.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant