Het voormalige Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de laan van NOI (archieffoto).
Het voormalige Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de laan van NOI (archieffoto).

'Te weinig aandacht voor Voorburg in Haagse CID-plannen'

Actueel 869 keer gelezen

Voorburg - De gemeente Den Haag heeft onlangs een Ontwerp-Structuurvisie CID (Central Innovation District) opgesteld. Het college vindt dat er onvoldoende aandacht wordt geschonken aan de gevolgen voor Leidschendam-Voorburg.

Het college geeft in een reactie aan dat een aantal onderdelen uit de Ontwerp-Structuurvisie aanvulling behoeven. Ook het milieueffectrapport is volgens het college onvolledig wat betreft de effecten op de gemeente Leidschendam-Voorburg. Daarnaast wordt er aandacht gevraagd voor ruime participatie door inwoners van de gemeente.

Wethouder Rouwendal: “Wij zien de enorme opgave in de regio als het gaat om verstedelijking. Het is een goede zaak dat de gemeente Den Haag plannen voor de toekomst maakt. Tegelijkertijd hebben de geschetste ontwikkelingen in Den Haag ook grote gevolgen voor het milieu en de leefbaarheid in onze gemeente, met name rond station Laan van NOI en Voorburg-West. Denk daarbij aan een toename van geluidsoverlast, verslechtering van luchtkwaliteit en het verdwijnen van groen, maar ook aan parkeeroverlast in onze straten. Deze effecten op onze gemeente zijn in de Ontwerp-Structuurvisie niet onderzocht. Ook willen we dat onze inwoners worden betrokken bij de verschillende projecten.”

De gemeente Den Haag heeft grootschalige plannen voor het CID. Bij het aan Voorburg-Noord grenzende station Laan van NOI is het uitgangspunt om 40.000 m2 aan kantoorruimte te realiseren. De kantoorruimte maakt onderdeel uit van een te ontwikkelen gebied waar ICT & Security centraal staan.

De Ontwerp-Structuurvisie CID ligt nog tot en met vandaag (18 juni) ter inzage.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant