Gerard van Egmond ontvangt uit handen van burgemeester Klaas Tigelaar de gemeentelijke onderscheiding de UBU (foto: pr gemeente LV).
Gerard van Egmond ontvangt uit handen van burgemeester Klaas Tigelaar de gemeentelijke onderscheiding de UBU (foto: pr gemeente LV).

Gemeentelijke onderscheiding voor griffier Van Egmond

Actueel 524 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Bij zijn afscheid als griffier van de gemeenteraad ontving Gerard van Egmond op woensdag 15 juli de gemeentelijke onderscheiding de UBU uit handen van burgemeester Klaas Tigelaar.

Hij kreeg de UBU voor zijn verdiensten als eerste griffier sinds de invoering van het dualisme in 2002. De uitreiking vond plaats in Central Park in Voorburg, waar Van Egmond afscheid nam als griffier tijdens de jaarafsluiting van gemeenteraad en college.

Van Egmond werkte ruim veertig jaar bij de gemeente, eerst bij de gemeente Leidschendam en later bij de gemeente Leidschendam-Voorburg. Hij leverde een grote bijdrage aan de nieuwe bestuurlijke structuur van de gemeente en de positie van de gemeenteraad. Hij ondersteunde de gemeenteraadsleden en de gemeenteraad.

Ook gaf hij een geheel nieuw ambtelijk onderdeel, de griffie, in belangrijke mate vorm. Vanwege deze bijzondere situatie en zijn inzet daarbij, ontving hij de onderscheiding. Van Egmond gaat per 1 augustus 2020 met pensioen.

De UBU is de naam van het kleurrijke kunstwerk van de Haagse kunstenaar Jan Snoeck. Het kunstwerk staat in het groot aan de Via Donizetti in Voorburg en geldt in Leidschendam-Voorburg al jaren - in miniatuurvorm - als gemeentelijke onderscheiding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant