Deze week worden er in het kader van de Week van de Eenzaamheid allerlei acties en activiteiten georganiseerd.
Deze week worden er in het kader van de Week van de Eenzaamheid allerlei acties en activiteiten georganiseerd.

Woej zet zich in tegen eenzaamheid

Actueel 456 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Van 1 tot en met 8 oktober is het de week van de eenzaamheid. Er wordt dan extra aandacht gevraagd voor omzien naar elkaar en acties en activiteiten worden georganiseerd tegen eenzaamheid.

Woej zet zich deze week extra in door middel van een kaartenactie en kletspotten. Ook worden er op de wijkcentra attributen neergelegd om de bewustwording te vergroten en tips en tricks mee te geven in de vorm van een hand-out. Maar niet alleen tijdens deze week wil Woej zich hardmaken voor het omzien naar elkaar. Bij Woej zijn er het hele jaar door projecten en activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan.

Het bezoek op maat project bestaat al jarenlang en er zijn zo’n 50-60 matches per jaar actief. Het project verbindt eenzame ouderen en/of mantelzorgers aan een vrijwilliger die wekelijks of om de week op bezoek gaat, een wandeling maakt of een leuke activiteit buiten de deur onderneemt. Voor veel van deze ouderen en/of mantelzorgers is dit het hoogtepunt van de week. Er is veel vraag naar een maatje die op bezoek komt, maar helaas zijn er niet genoeg vrijwilligers om iedereen te kunnen matchen. Wilt u zich graag inzetten voor deze ouderen en eenzaamheid tegengaan? Meld u aan als vrijwilliger.

Naast het bezoek op maat project zijn er het hele jaar door in de wijkcentra De Plint en De Groene Loper activiteiten waaraan deelgenomen kan worden, zoals koffiedrinken, bingo en tekenen/schilderen. Onderling contact staat hierin centraal. In de centra zijn vele vrijwilligers actief achter de receptie en de bar. Maar er zijn ook vrijwilligers die Nederlandse les geven, de kidsclub organiseren, zich inzetten bij het Sociaal Servicepunt of bij Woej Vervoer. Kom met anderen in contact en beteken tegelijkertijd iets voor de maatschappij.

Heeft u behoefte aan contact met anderen, wilt u graag meer informatie over vrijwilligerswerk of u opgeven als bezoekmaatje? Bel dan tussen 9.00 en 13.00 naar 070-2054750 of mail naar info@woej.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant