Burgemeester Tigelaar ontving het boek uit handen van Hans Grootenhuis van Vereniging Erfgoed Leidschendam  (foto: Hein Athmer).
Burgemeester Tigelaar ontving het boek uit handen van Hans Grootenhuis van Vereniging Erfgoed Leidschendam (foto: Hein Athmer). Hein Athmer

Boek over bezetting en wederopbouw Leidschendam na WO II gepresenteerd

Actueel 1.047 keer gelezen

Leidschendam - Burgemeester Tigelaar ontving donderdag 17 december uit handen van de voorzitter van Vereniging Erfgoed Leidschendam, Hans Grootenhuis, het eerste exemplaar van het boek ‘Bezetting en wederopbouw van Leidschendam’.

De burgemeester ontving het boek precies op de plek waar 75 jaar geleden burgemeester Banning een muzikale aubade kreeg van de inwoners van Leidschendam na de bevrijding. “De tijd van bezetting heeft diepe sporen nagelaten en in het jaar dat wij 75 jaar vrijheid vieren is het goed om verhalen en herinneringen vast te leggen.”

Het boek is thematisch samengesteld met artikelen en verhalen over de bezettingsperiode. Van Jodenvervolging tot de bevrijding, van verzetsgroepen tot de voedseldistributie. In de jaren na de oorlog werd Leidschendam weer opgebouwd. In het boek staan artikelen verzameld over deze wederopbouw van Leidschendam waarmee de gemeente haar gezicht kreeg dat wij nu nog grotendeels kennen.

In dit boek niet alleen de eerder gepubliceerde artikelen via Erf Goed Nieuws, maar ook nieuwe artikelen en interviews met nabestaanden van mensen die om wat voor reden dan ook iets betekent hebben voor de geschiedenis van Leidschendam in de Tweede Wereldoorlog. De redactie was in handen van Idsard Bosman. Het boek bevat unieke beelden en verhaalt thematisch over deze bijzondere periode in de geschiedenis van Leidschendam.

Als ze weer open zijn is het boek verkrijgbaar bij Kantoorboekhandel Boersen aan de Pr. Frederiklaan 197 Leidschendam en Museum Swaensteyn Herenstraat 101 Voorburg. Of kijk op erfgoedleidschendam.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant