Impressie van het uiteindelijke resultaat van het bouwplan Westeinderweg (pr).
Impressie van het uiteindelijke resultaat van het bouwplan Westeinderweg (pr).

Procedures woningbouw Stompwijk versneld

Actueel 927 keer gelezen

Stompwijk - Stompwijk heeft dringend behoefte aan woningen. Hiervoor hebben verschillende partijen een aantal locaties op het oog.

De locatie Westeinderweg 3 is gelegen aan en achter de Dr. van Noortstraat vlak bij de kruising Stompwijksevaart/ Nieuwe vaart. Het project behelst de bouw van 23 (grondgebonden) (koop), 3 appartementen en 8 sociale huurwoningen.

Op de locatie naast het Dorpspunt in Stompwijk wil Niersman gaan bouwen. Het plan behelst een ontwikkeling van in totaal 22 grondgebonden koopwoningen en 10 appartementen in de sociale huursector. Tevens wordt in dit plan een definitief parkeerplein ontwikkeld voor het Dorpspunt. Naast het Dorpspunt zal de grootste deel van ontwikkeling plaatsvinden. Op de locatie bij Dr. Van Noortstraat 120 zullen nog 4 eengezinswoningen worden gebouwd.

Voor de gemeentelijke locatie aan de Van Santhorststraat worden plannen ontwikkeld voor sociale woningbouw (ca. 12 woningen).

Voor de locaties aan Westeinderweg en de Dr. Van Noortstraat wordt verwacht dat de procedures dit jaar doorlopen worden. Planologisch zou start bouw voor beide ontwikkelingen in 2022 kunnen plaatsvinden. Voor de Van Santhorststraat wordt dit jaar de ruimtelijke haalbaarheid samen met de omgeving getoetst.

Omdat de plannen passen in de kaders uit de ontwikkelvisie Stompwijk wil het college ervan afzien de verschillende bouwprojecten als apart ruimtelijk kader aan de raad voor te leggen. Dat bevordert de snelle voortgang van de planontwikkeling, terwijl de ruimtelijke kwaliteit voldoende is geborgd. Uiteraard zullen de plannen wel in de planologische fase in de raad worden behandeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant