Rotzooi rond de afvalbakken in het Zijdepark (foto: Marielle Bodde).
Rotzooi rond de afvalbakken in het Zijdepark (foto: Marielle Bodde).

Veel afval in parken en met name bij Westfield Mall

Actueel 1.915 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Naast alle verkeersoverlast na de opening van de Mall, neemt zeker in de weekenden de overlast van afval toe in het Zijdepark dat aan het winkelcentrum grenst. 

(foto: Ineke van der Vegt).

Nu door de coronamaatregelen niet in de Mall gegeten mag worden, nemen talloze mensen de gekochte etenswaren mee naar buiten. Op alle bedenkbare plaatsen zitten bezoekers te eten en met het mooie weer ook op en bij het grasveld bij de vijver bij de Mall. “De geplaatste afvalbakken kunnen de enorme hoeveelheid afval niet aan, puilen uit en veel afval komt buiten de bakken terecht, wat zorgt voor veel zwerfafval”, aldus Paula Sas. 

“De gemeente heeft verzuimd hierop te anticiperen met meer en grotere afvalbakken of de ophaalfrequentie. Op zondagmorgen, troffen wij een bende aan in het parkje aan de kant van Albert Heijn”, vult Mariëlle Bodde aan.

(foto: Johannes van Dijk).

Helaas lieten bezoekers overigens niet alleen in het Zijdepark hun afval overal achter; ook in het Sijtwendepark puilden bakken uit en was er sprake van veel zwerfafval, liet Marian Turkesteen weten.

Troep in het Sijtwendepark (foto: Marian Turkesteen).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant