(foto: P. Sas).
(foto: P. Sas).

Deelscooters her en der op straat

Actueel 847 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Inwoners ondervinden steeds meer overlast van deelscooters. Deze e-scooters kun je huren en weer ergens neerzetten op een aangewezen plaats. 

De scooters duiken echter op steeds meer plekken op en blokkeren soms ook de stoep zodat mensen in een scootmobiel, of met hun rollator of rolstoel er niet langs kunnen. Soms staan er wel vijf tot zeven op een kluitje.

De gemeente gaat samen met Felyx en GO Sharing wil het aanbod van deel-e-scooters zo goed mogelijk op de vraag afstemmen. Dit door tijdens twee jaar te monitoren hoe het ‘delen’ werkt. Daarnaast zijn - vooraf - afspraken gemaakt zodat e-scooters niet overal op straat zomaar achtergelaten mogen worden. Hier lijkt nog wat werk aan de winkel.

Geen rijbewijs

Een tweede probleem is dat de politie steeds vaker deelscooters tegenkomt met bestuurders die niet in bezit zijn van een geldig rijbewijs. “Dit is niet de bedoeling. Voor dit feit kun je worden aangehouden. De officier bepaald hierna de hoogte van de sanctie”, laat de politie weten. Daarnaast kan het bedrijf van wie de scooter is een naheffing opleggen aan de persoon die de e-scooter ontgrendeld heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant