Hillie Nooitgedagt uit Voorburg gelanceerd schreef een autobiografisch pastoraal boek (foto: Michel Groen).
Hillie Nooitgedagt uit Voorburg gelanceerd schreef een autobiografisch pastoraal boek (foto: Michel Groen). Michel Groen_MG Fotografie
religie

Hillie’s debuutboek: ‘Laat los!’ gelanceerd

Algemeen 677 keer gelezen

Voorburg - Vorige week is het debuutboek van Hillie Nooitgedagt uit Voorburg gelanceerd in de Ichtus boekhandel in Den Haag. Het is een autobiografisch pastoraal boek.

Tijdens het genieten van een stukje taart en een kopje koffie werd door een klant haar eerste boek in de winkel gekocht.

Als jong meisje werd Hillie aangereden door een vrachtwagen waardoor ze in coma belandde en ernstig hersenletsel opliep. Hillie groeide op in de Noorse Broeder Gemeente, waar zij zich op haar 21e van heeft losgemaakt. Door haar trauma’s raakte zij in een depressie waar zij uit is gekomen door nieuwe hoop en troost te ontvangen in Gods liefde. 

In haar proces van loslaten leerde zij te vertrouwen dat God nog altijd een plan had voor haar leven en kreeg zij de droom om een boek te schrijven over het thema overgave. Met dit boek is die droom van haar uitgekomen. 

De ondertitel van het boek is: ‘Geliefd leven in het proces van overgave’. Hillie ontdekte dat het fundament voor elke vorm van liefde bestaat uit overgave. In haar boek schrijft Hillie over haar eigen proces van overgave. Het is altijd haar verlangen geweest om die onvoorwaardelijke liefde van God op een persoonlijke manier te mogen voelen en ervaren. 

Zij had genoeg van een evangelie waarin God in theorie van je houdt. In werkelijkheid zag ze dat mensen vaak leven in angst en veroordeling waardoor God juist heel ver weg lijkt. Door haar zoektocht naar de echtheid van Gods liefde mocht zij persoonlijk thuiskomen door het ervaren van Gods Vaderliefde en Moederliefde. Dit voelde voor haar alsof ze haar ware zelf had teruggevonden. 

Ze wilde niets liever dan die ervaring van Gods liefde delen met andere mensen waardoor ze een eigen huisgroep is gestart, die de ECHT-groep heet (Echtheid door Communicatie vanuit je Hart en Troost van de Vader). In de ECHT-groep is er tijd voor gezelligheid, samen eten, naar elkaars verhalen luisteren, wandelen, onderwijs over Gods Vaderhart en voor gebed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant