In Antoniushove werd de Leeuwenhart trofee uitgereikt aan Ria Hermus, verpleegkundige en voorzitter van de Verpleegkundige Advies Raad (foto: pr Lions).
In Antoniushove werd de Leeuwenhart trofee uitgereikt aan Ria Hermus, verpleegkundige en voorzitter van de Verpleegkundige Advies Raad (foto: pr Lions).

Leeuwenhart trofee Lionsclub Voorburg voor verpleegkundigen HMC

Actueel 598 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Ieder jaar reikt Lionsclub Voorburg de Leeuwenhart trofee uit aan een persoon in Leidschendam-Voorburg die zich uitermate verdienstelijk maakt voor de samenleving en die met zijn of haar activiteiten een bijzondere, positieve impact heeft op de gemeenschap. Dit jaar was het niet 1 persoon, maar alle verpleegkundigen van het Haags Medisch Centrum (HMC).

In het HMC Antoniushove in Leidschendam werd de Leeuwenhart trofee uitgereikt aan Ria Hermus, verpleegkundige en voorzitter van de Verpleegkundige Advies Raad. Ria nam de trofee in ontvangst namens alle verpleegkundigen van het HMC. Lionsclub Voorburg wil, namens de gemeenschap alle verpleegkundigen bedanken voor de ongelofelijke inzet voor patiënten in het algemeen en in het bijzonder tijdens de lange Corona pandemie sinds februari vorig jaar. Christophe Lintz, past president van Lionsclub Voorburg: “We hebben een grote waardering voor het vaak zware en gevaarlijke werk van de verpleegkundigen. We zijn enorm trots op jullie”. Aan deze trofee is een bedrag verbonden van €500. Dit bedrag kan Ria, samen met haar collega’s naar eigen inzicht besteden of schenken aan een goed doel die haar aan het hart gaat. Indien Ria voor deze laatste optie kiest, zal Lionsclub Voorburg het bedrag verdubbelen.

Ria Hermus: “We hebben in het ziekenhuis een binnentuin, waar we tijdens de lunchpauze even kunnen relaxen. Maar alles is er wit. Ook onze uniformen zijn wit. Tijdens een zonnige dag doet dat gewoon pijn aan je ogen. Daarom willen wij dit bedrag graag besteden om het meubilair een andere kleur te geven. Een kleurrijke omgeving maakt je vrolijker, waardoor we er, na de pauze nog beter tegenaan kunnen. En dat komt dan ook weer de patiëntenzorg ten goede”.

Vorig jaar mocht Jan Engels van Lionsclub Voorburg de Leeuwenhart trofee uitreiken aan Brigitte Bosman, oprichtster en initiatiefneemster van de stichting Bribos. Jaren geleden startte Brigitte in haar eentje met de stichting Bribos. Met empathie, doortastendheid, lef en doorzettingsvermogen organiseert zij nu, met vele vrijwilligers allerlei activiteiten en verwenmomenten om daarmee kankerpatiënten een steuntje in de rug te geven en de tijd rondom de behandelingen wat aangenamer te maken.

Lionsclub Voorburg kent 45 actieve betrokken leden die allen wonen en/of werken in Voorburg. Door het organiseren van fundraise-activiteiten, zoals het jaarlijkse concert, het Octoberfest, de verkoop van champagne en de traditionele DE-koffiepuntenactie is het mogelijk om goede doelen waar nodig (financieel) te ondersteunen. Christophe Lintz: “Voor Ria en al haar collega’s moeten we dus aan de bak om het uitgereikte bedrag te verdubbelen. Dat doen we met heel veel plezier”. Kent u ook een persoon die in aanmerking zou kunnen komen om eens in de schijnwerpers gezet te worden, meld dat dan via voorburg@lionsclub.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant