De heer Visser krijgt zijn koninklijke onderscheiding opgespeld (foto: Raad van State/Hans Kouwenhoven).
De heer Visser krijgt zijn koninklijke onderscheiding opgespeld (foto: Raad van State/Hans Kouwenhoven).

Lintje voor mr. dr. Robert Klaas Visser

Actueel 695 keer gelezen

Leidschendam - Robert Klaas Visser uit Leidschendam kreeg op woensdag 7 juli een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De heer Visser is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in Paleis Kneuterdijk in de gemeente Den Haag, waar zijn werkgever, de Raad van State, zetelt. Hij nam die dag afscheid vanwege zijn pensionering.

De heer Visser kreeg zijn onderscheiding voor de bijzondere wijze waarop hij presteerde tijdens zijn ambtelijke carrière en vanwege zijn maatschappelijke nevenactiviteiten. Sinds 2016 is hij werkzaam als secretaris bij de Raad van State. Tijdens zijn ambtelijke loopbaan gaf hij regelmatig adviezen en oplossingen voor delicate staatskwesties, leverde een bijdrage aan het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie en droeg bij aan de verdieping en verbreding van de Raad van State in Europees verband. Hij was één van de belangrijkste adviseurs van meerdere premiers en ministers, droeg bij aan enkele kabinetsformaties en was executive-director bij het Europees Asielondersteuningsbureau in Malta.

Een overzicht van zijn maatschappelijke nevenfuncties uit verleden en heden: Docent bij de Academie voor de Wetgeving, lid van de Raad van Advies en Raad van Toezicht van het Nexus Instituut, lid van de denktank Amato Group, lid van de adviesraad van de Koninklijke Maatschappij voor Nijverheid en Handel, lid van de begeleidingscommissie geschiedenis bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid, lid van de maatschappelijke adviesraad van de Tilburg Law School en lid van de adviesraad van het Center for the Governance of Migration and Diversity.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant