Cor Willems was eerder in Kakafonie te gast toen hij zijn boek De Zeven Wetten had uitgebracht (foto: pr).
Cor Willems was eerder in Kakafonie te gast toen hij zijn boek De Zeven Wetten had uitgebracht (foto: pr).
midvliet fm

Cor Willems en Roest! te gast in Kakafonie

Actueel 522 keer gelezen

Leidschendam - Morgen om 12:30 uur is Voorburger Cor Willems te gast bij Midvliet FM. Hij komt in Kakafonie de nieuwe cd van ‘Nelis de Pelis’ laten horen; een cd met ‘Haagse liedjes’. Als single van die cd is het nummer ‘Den Haag is oké’ uitgebracht. Op een onnavolgbare manier weet Nelis de Pelis 174 straatnamen aan elkaar te rappen.

Cor Willems uit Voorburg is producer, arrangeur en musicus. Ook heeft hij een boek geschreven. Het boek ‘De zeven wetten’ kreeg in 2018 veel aandacht, waarbij ook vaak gerefereerd werd aan de grote hit uit 1981 die Cor Willems schreef: ‘Annie, hou jij me tassie effe vast’, gezongen door Miggy.

“Als producer, arrangeur en musicus heb ik aan meer dan vijfentachtig lp’s, talloze cd’s en dito singles meegewerkt, maar het is altijd een stille wens geweest een echt Haagse cd te maken. En dat is nu dan eindelijk gebeurd.Op deze debuut-cd van Nelis de Pelis staan zowel bestaande, als nieuwe nummers.”, aldus Cor Willems.

Roest!

Zondag om 13:30 uur zijn Joost en Robert van Roest! te gast in Kakafonie. Roest! is afkomstig uit Den Haag en richt zich in de kern op het schrijven en uitvoeren van muziektheater producties. Enkele nummers uit het werk van Roest! worden ook als losstaande productie uitgebracht. Het nummer dat ze nu meebrengen naar de studio heet ‘Biertje bitterbal’.

De Haagse band Roest! is in 2018 opgericht. De band componeert, schrijft teksten en werkt aan muziektheaterproducties. De kern van de band bestaat uit vier leden: bassist Niels Van Veen, gitarist Joaquin Lorenzo, drummer Robert Gieben en toetsenist Joost Schreuders. Verder werkt de band veel samen met vocalisten Susanne de Rooij en Denis van den Anker, verzorgt Jo-Ann Nijman de regie, en draagt Anne-Marie Verlooij zorg voor de multimedia. 

Roest! wil met zijn theaterproducties veel variatie in sfeer overbrengen en maakt daarbij gebruik van verschillende muziekstijlen. Door de wisselende muzikale voorkeuren van de muzikanten lukt dit goed. Bij het maken van de theaterproducties wordt eerst voor iedere scene bepaald welk verhaal verteld moet worden, vervolgens wordt vastgesteld wat de sfeer moet zijn, om daarna een eerste richting te geven aan de muziekstijl. Als op deze manier de opzet van de scenes, en daarmee ook van het hele stuk, is bepaald, laat iedereen zijn gedachten gaan over de verdere uitwerking. In een eigen sfeervolle, ruime repetitieruimte worden de nummers vervolgens gezamenlijk uitgewerkt, en vinden de spelrepetities plaats. 

Tijdens de coronaperiode heeft de band de theaterrepetities moeten stilleggen. De band is echter doorgegaan met het schrijven van nieuwe stukken en heeft besloten om ook losse nummers uit te brengen. Dit heeft afgelopen juni geleid tot de release van het dance-rock nummer ‘Biertje Bitterbal’ op diverse streaming diensten.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant