De Vredesposter van Alicia Huizer, de Nederlandse winnaar van 2020 met het thema 'Elkaar helpen geeft Vrede' (foto: pr Lionsclub).
De Vredesposter van Alicia Huizer, de Nederlandse winnaar van 2020 met het thema 'Elkaar helpen geeft Vrede' (foto: pr Lionsclub).

Prijsuitreiking van Lions Vredesposterwedstrijd

Actueel 878 keer gelezen

Voorburg - De Lionsclubs Voorburg en Voorburg Prinses Marianne organiseren jaarlijks de Lions Vredesposterwedstrijd. Wereldwijd tekenen 500.000 kinderen tussen 11 en 13 jaar in 200 landen een Vredesposter. Hierbij drukken kinderen uit wat vrede voor hen betekent.  

Groep 8 leerlingen van de Voorburgse basisscholen Nieuw Vreugd en Rust, Sint Maartensschool, De Vijverhof, De Driemaster, Groen van Prinstererschool, Professor Casimirschool, De Lusthof en Cascade uit Voorburg bespraken het thema ‘Wij zijn allemaal verbonden’ in de groepen.

Vervolgens gingen ze aan de slag met het uitwerken van hun Vredesposter. Lion Mia Spannenburg: “Het is elke keer ontroerend om de uitleg van de kinderen te horen over hun motivatie de poster zo uit te werken.”

Een aantal leden van de Lionsclubs beoordeelt deze week de tekeningen, de 2 mooiste posters van elke groep worden geëxposeerd in de Bibliotheek.

Vakjuryprijs

Vrijdagmiddag 12 november is in de Bibliotheek om 16.00 de prijsuitreiking, waarbij iedereen welkom is. De vakjury, bestaande uit wethouder van onderwijs Juliette Bouw (voorzitter), kunstenares Yolanda van der Elst en Jacqueline van Munster, verbonden aan de bibliotheek, beoordeelt de posters. 

De juryleden kijken naar de interpretatie van het thema en uitbeelding ervan, de artistieke presentatie en originaliteit. Vervolgens maakt Juliette Bouw de prijswinnaars bekend en reikt twee prijzen uit; die van de vakjury en de publieksprijs. Deze twee winnende posters gaan door naar de volgende ronde: de Lions districtsprijs. De winnaar daarvan mag deelnemen aan de wedstrijd van Lions Nederland.

Publieksprijs

Het is heel fijn dat er dit jaar ook weer een publieksprijs kan worden uitgereikt aan de poster die de meeste stemmen heeft gekregen van de bezoekers van de expositie. Kom de tekeningen bewonderen en breng uw stem uit op uw favoriete poster. De expositie met alle winnaars van de deelnemende scholen is te bezichtigen van zaterdag 30 oktober tot vrijdag 12 november. De Bibliotheek aan de Vliet aan het Koningin Julianalaan 257 in Voorburg is open op maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant