Taco en Ellen Bergshoeff stoppen met hun winkel en houden uitverkoop. "Het is eigenlijk een sabbatical met een open einde."
Taco en Ellen Bergshoeff stoppen met hun winkel en houden uitverkoop. "Het is eigenlijk een sabbatical met een open einde."
Alles moet weg

]Tanelle Bergshoeff Interieur stopt ermee; uitverkoop van start

Actueel 1.664 keer gelezen

Voorburg - Tanelle Bergshoeff Interieur aan de Koningin Julianalaan 150 in Voorburg stopt ermee. Per 1 januari is de huur opgezegd, waarna eind december de winkel dichtgaat en Taco (52) en Ellen (50) Bergshoeff afscheid nemen.

Tanelle startte 27,5 jaar geleden aan de Bruijnings Ingenhoeslaan in Voorburg. “In een vrij klein pandje; veel kleiner dan de winkel aan de Koningin Julianalaan in Voorburg”, geeft Taco Bergshoeff aan. Hij en zijn vrouw Ellen wonen in Rijswijk, maar Taco is een geboren Voorburger. “Mijn overgrootouders hadden 100 jaar geleden al een zuivelwinkeltje in de Herenstraat”, vertelt hij.

Zelf werkte hij vanaf zijn 15e bij zijn ouders in de woninginrichting en werd stoffeerder. Ellen maakte al gordijnen voor Taco’s ouders en na verloop van tijd openden Taco en Ellen Bergshoeff samen hun eigen bedrijf. Ellen adviseert in de winkel en maakt gordijnen. Taco legt vloeren, monteert zonwering, hangt gordijnen op en verzorgt het afleveren en plaatsen van de bedden. Ook voor bijkomende klussen draaide hij trouwens zijn hand niet om. Maar nu vinden zij het mooi geweest.

Het feit dat de huur in principe weer met vijf jaar moest worden verlengd was een van de beweegredenen dat het echtpaar heeft besloten om de zaak te sluiten. “We vroegen ons af of we ons eigenlijk voor nog vijf jaar wilden vastleggen”, aldus Taco. “En nadat we er even over hadden nagedacht, hebben we het besluit genomen om dat niet te doen. We hebben het de laatste jaren zeker heel druk gehad, dat voelen we ook aan ons lichaam en aangezien we nog leuke dingen willen doen was het een goed moment om te gaan stoppen. Mocht de vrijheid toch niet blijken te bevallen, dan kunnen we altijd overwegen om weer te beginnen met een winkel. Het is eigenlijk een sabbatical met een open einde, zoals mijn zwager het zo mooi noemde.”

“We hebben nog zoveel leuke plannen”, vertelt Ellen. “En voordat je niet alles meer kunt doen, willen we eerst maar eens gaan genieten.” Taco vervolgt: “Zo is het de bedoeling we onze dochter in Finland gaan bezoeken. Op de fiets welteverstaan en zonder over te varen. Dat is een tochtje van 3.000 km.”

“We hebben meer dan 35 jaar gewerkt en het grootste deel daarvan in een eigen zaak”, meldt Ellen. Het sociale leven van het echtpaar was vrij beperkt. “Niet dat we nu zoveel te klagen hebben, maar we waren zes dagen per week aan het werk en moesten veel op vrijdag en zaterdag (overdag) voorbij laten gaan. We gingen bijvoorbeeld graag naar meetings van de Volkswagen Keverclub, maar die beginnen vaak op vrijdag en daar kwamen wij dan op zaterdagavond aan, terwijl de eersten op zondagmorgen alweer huiswaarts keerden. Dan blijft er niet veel tijd over”
Het is niet zo dat Taco en Ellen het werk helemaal zat zijn, maar even niets is ook wel lekker. “We willen gewoon even een tijdje vrij zijn”, geeft Ellen aan. Naast het fietsen hebben zij genoeg hobby’s. Beiden zijn heel creatief. Ellen houdt zich graag bezig met patchwork en Taco is meer van de houtbewerking. En niet te vergeten zijn Volkswagen Kever. “En onze andere dochter woont in Schotland en daar willen we natuurlijk ook vaker langsgaan.”

Bang dat zij in een gat zullen vallen, zijn Ellen en Taco dus niet. Al zullen zij de klanten wel gaan missen. Mensen die gewoon af en toe even op de koffie kwamen, of een bloemetje kwamen brengen bij een verjaardag of ander speciale gelegenheid en tevreden klanten die langskwamen met gebak.

De laatste loodjes zijn nu aangebroken, ook al staat de agenda nog propvol. “Het is wel lekker dat je weet dat je er bijna mee gaat stoppen”, geeft Taco toe. “Je laat alles wat makkelijker van je af glijden.”

Maar voordat het zover is, start deze week natuurlijk wel een grote uitverkoop. Tanelle Bergshoeff Interieur geeft 25% korting op alle bedden en matrassen, ledikanten en boxsprings die in de zaak staan. En op alle kussenhoesjes en restanten vloerbedekking (PVC, marmoleum enz). Alles moet weg, inclusief het interieur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant