Wim Gruijters ontving uit handen van burgemeester Jules Bijl de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon. (foto: MG Fotografie / Michel Groen).;
Wim Gruijters ontving uit handen van burgemeester Jules Bijl de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon. (foto: MG Fotografie / Michel Groen).; Michel Groen_MG Fotografie

Lintje voor heldhaftige Leidschendammer Wim Gruijters

Actueel 1.020 keer gelezen

Leidschendam - Burgemeester Jules Bijl reidte op vrijdag 29 oktober een Koninklijke onderscheiding uit aan Wim Gruijters uit Leidschendam. De heer Gruijters ontving de Erepenning voor Menslievend Hulpbetoon. De uitreiking vond plaats in het Raadhuis in Leidschendam-Voorburg.

De heer Gruijters ontving de bronzen erepenning, omdat hij een persoon uit een auto te water heeft gered aan het Wilsveen in Leidschendam. Burgemeester Bijl roemde de heer Gruijters vanwege zijn onverschrokken moedige optreden waarbij hij, niet zonder gevaar van eigen leven, onmiddellijk het water in sprong. “De drie criteria voor de erepenning, moed, beleid en zelfopoffering waren hier voluit van toepassing”, aldus burgemeester Bijl.

Deze Koninklijke onderscheiding is de hoogste dapperheidsonderscheiding in Nederland voor niet-soldaten. De onderscheiding wordt verleend aan burgers die heldhaftig hebben opgetreden en een menslievende daad hebben verricht. Deze daad draagt de kenmerken van moed, beleid en zelfopoffering. De onderscheiding wordt maar enkele keren per jaar uitgereikt.

De gemeente Leidschendam-Voorburg bedankt de heer Gruijters met de onderscheiding voor zijn heldhaftige optreden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant