Van Velsen met de nieuwe rallytruck tijdens de Rallye Breslau in Polen (foto: Rallymaniacs).
Van Velsen met de nieuwe rallytruck tijdens de Rallye Breslau in Polen (foto: Rallymaniacs).

Van Velsen Rally Sport gaat weer op avontuur in Afrika

Sport 500 keer gelezen

Stompwijk - “Vanwege de pandemie was de Africa Eco Race van januari 2021 afgelast” vertelt Aad van Velzen. “Dat was een bittere pil die echt wel even verwerkt moest worden”.

De Stompwijker rijdt inmiddels in een Scania, waarmee Miklos Kovacs in 2020 de Africa Eco Race heeft gewonnen. Inmiddels heeft Van Velsen Rally Sport zich deze truck eigen gemaakt. Tijdens de eerste rally met de nieuwe rallytruck, de Rallye Breslau in Polen, heeft Van Velsen Rally Sport hoge ogen gegooid. “Het ging super. We hebben iedereen, inclusief ons eigen team, verrast. We konden de 2e plek net niet vasthouden en zijn als 3e gefinished”, vertelt Aad.

Het team van Van Velsen Rallysport in Breslau (foto: Rallymaniacs).

“Momenteel zijn we met de monteurs de rallytruck aan het klaarmaken voor de volgende rally. We moesten kiezen of we in januari naar Saoedi Arabië (Dakar rally - red.) zouden gaan of in maart naar de Africa Eco Race. Het was een moeilijke keuze, maar we hebben gekozen voor Afrika. Het parcours is zwaar en uitdagend en helemaal ‘back to basic’. Die totale uitdaging, dat is waar we het voor doen”, aldus Aad. 

Maar echte zandduinen zoals in Afrika heeft hij nog niet gereden met deze truck. Was de rally uitrijden’ in het begin het streven van het team, na aan negen rally’s te hebben deelgenomen en die alle negen te hebben uitgereden, kan hij daar niet meer mee wegkomen. “We gaan nu voor het klassement en dus voor het hoogst haalbare”, zegt Aad resoluut.

Van Velsen Breslau (foto: Rallymaniacs).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant