Romantische Limes. Caspar Reuvens en zijn opgraving van Forum Hadriani (beelden: pr).
Romantische Limes. Caspar Reuvens en zijn opgraving van Forum Hadriani (beelden: pr).

Informatiebijeenkomst ‘Romantische Limes’

Actueel 240 keer gelezen

Voorburg - In Museum Swaensteyn wordt op dinsdag 9 november vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst georganiseerd over de plannen voor ‘De Romantische Limes’.

Dit is de bijdrage van Leidschendam-Voorburg aan het landelijke project ‘De Nederlandse Limes’, dat enkele weken geleden de status van UNESCO Werelderfgoed verwierf. In samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg en de provincie Zuid-Holland heeft Museum Swaensteyn sinds 2017 als projectleider meerdere initiatieven ontwikkeld. In 2018 heeft de Romeinenkamer in het museum een metamorfose ondergaan, terwijl in 2019 een Masterplan voor het omgaan met ons Romeinse erfgoed is het museum gewerkt aan het ontwikkelen van een eerste uitvoeringscomponent. Dat is het creëren van een samenhangend programma dat de bezoeker van Park Arentsburgh, een groen rijksmonument, informatie verschaft over het voormalige Forum Hadriani, een archeologisch rijksmonument dat daar onder de grond ligt. En dat volgens een harmoniemodel, waarbij park noch archeologie worden aangetast. Centraal in het concept van dit plan staat Caspar Reuvens en zijn opgraving van Forum Hadriani in de jaren omstreeks 1830. Vandaar de naam, Romantische Limes.

Het project bevindt zich momenteel planmatig in het stadium van ‘Vooroverleg’, de fase die voorafgaat aan de formele vergunningaanvraag. Daarom wordt nu aan om- en opwonenden en andere geïnteresseerden de gelegenheid geboden kennis te nemen van het projectvoorstel en indien gewenst erop te reageren. 

Aanmelding is niet nodig. Maar u dient wel in het bezit te zijn van een QR-code. Museum Swaensteyn bevindt zich aan Herenstraat 101 te Voorburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant