Compositie van culinaire bloeiers (foto: Roos van Unen).
Compositie van culinaire bloeiers (foto: Roos van Unen).

Lezing over genieten van eetbare bloemen

Algemeen 348 keer gelezen

Leidschendam - ‘Eetbare bloemen groeien misschien al gewoon in je tuin. De natuur gewoon op je bord. Het is niet moeilijk en je wordt er heel blij van’. De missie van Roos van Unen is om mensen kennis over eetbare natuur bij te brengen en ze daarmee te inspireren beter voor de natuur te zorgen. Op 29 september verzorgt zij een boeiende lezing hierover voor Groei & Bloei.

Roos van Unen neemt ons mee in de wereld van eetbare bloemen. Niet alle bloemen zijn eetbaar en daarom zal zij laten zien waarop je moet letten bij het verzamelen van eetbare bloemen. Zij toont mooie voorbeelden, van hoe je eetbare bloemen kunt toepassen in gerechten: hoe leuk het is om daarmee vrienden of familie te verrassen. Steeds vaker zijn eetbare bloemen te koop, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf zaaien. Roos zal daarvoor wat tips geven. En natuurlijk valt er wat te proeven.

Roos van Unen is van het online platform ‘Bloemen met Smaak’. Haar achtergrond is bloemstylist. 

Groei & Bloei nodigt iedereen uit om deze lezing bij te wonen op 29 september om 20.00 uur in Dienstencentrum Duivenvoorde, Duivenvoorde 262 in Leidschendam. De toegang is gratis. Meer informatie op: www.leidschendam.groei.nl.

Uit de krant

Uit de krant