Uniek zijn de ruim 500 prentbriefkaarten, sommige met een persoonlijk bericht van het hof. (foto: collectie Kasteel Duivenvoorde).
Uniek zijn de ruim 500 prentbriefkaarten, sommige met een persoonlijk bericht van het hof. (foto: collectie Kasteel Duivenvoorde).

Volop Franje & Oranje dit jaar op Kasteel Duivenvoorde

Algemeen 1.940 keer gelezen

Leidschendam - In Kasteel Duivenvoorde tussen Leidschendam en Voorschoten wordt in het voorjaar (april) een nieuwe tentoonstelling ingericht over de eeuwenoude band tussen Duivenvoorde en het koningshuis.

De families die op het kasteel en landgoed Duivenvoorde woonden, hebben eeuwenlang een innige band gehad met het Huis van Oranje en Oranje-Nassau. Zij vochten aan de kant van de Oranjes, dienden in hoge ambten of waren kamerheer of hofdame voor koningen en koninginnen. Het is nu 10 jaar geleden dat de inhuldiging van koning Willem-Alexander plaatsvond, een uitgelezen moment om dit bijzondere verhaal te vertellen in de tentoonstelling Franje & Oranje met meer dan honderd persoonlijke objecten en een aantal bijzondere koninklijke bruiklenen.

In de tentoonstelling is een groot aantal voorwerpen uit eigen collectie te zien, zoals persoonlijke cadeaus die de familie ontving van de Oranjes. Er is een enorme verzameling Oranje-memorabilia op de zolders van het kasteel opgeslagen. Jubileumborden, glazen, bekers en boeken maar ook een asbak met de beeltenis van koning Willem III en een aantal Oranjepuzzels en -kwartetspellen behoren tot deze bijzondere collectie. Uniek zijn de ruim 500 prentbriefkaarten, sommige met een persoonlijk bericht van het hof. 

Meer info op www.kasteelduivenvoorde.nl.

Uit de krant