Degradatie Forum Sport een feit

Sport 104 keer gelezen

Voorburg - Tweedeklasser Forum Sport is volgend seizoen derdeklasser. De Voorburgers verloren zaterdag met 2-0 bij het al gedegradeerde Die Haghe, maar ook als de formatie van trainer Stefan Koegler gewonnen had was degradatie niet te voorkomen geweest. Semper Altius, dat bij verlies van hun laatste competitiewedstrijd in theorie nog kon worden bijgehaald voor een beslissingswedstrijd om deelname aan de nacompetitie te ontlopen, won met 5-2 van Duno.

De ploeg van trainer Stefan Koegler was geen schim van de ploeg die de laatste weken zo opmerkelijk goed op dreef was, nadat tegen JAC enkele weken geleden de club al officieus degradeerde. “We hadden de druk van het moeten presteren er daardoor af gehaald, maar tegen Die Haghe stonden er een aantal stijf van de spanning.” De wedstrijd was het aanzien nauwelijks waard. Koegler: “Dat kun je wel zeggen ja. De competitie ging als een nachtkaars uit. Sterker nog die nachtkaars is nooit aangegaan, omdat we de lucifers niet konden vinden.” Aan beeldspraken geen gebrek bij Koegler dit seizoen. “Ik had ze liever vanuit een positie bovenin gemaakt.”

Het seizoen is nog niet voorbij voor Forum Sport, want over een week staat de achtste finale van de strijd om de AD/Haagsche Courant Cup tegen Texas DHB op het programma. De oudgedienden Geoffrey Tetro en Douwe Kuijper, die komend seizoen in het derde zullen gaan voetballen, vinden het niet meer dan een leuk toetje. “De competitie is belangrijker. Wij hadden graag afscheid willen nemen met handhaving.” Of spelers zullen vertrekken nu degradatie een feit is moet nog blijken. Volgens Koegler zal het meevallen. “Ik heb met vrijwel iedereen individuele gesprekken gehad, maar je weet het nooit. Zeker is dat we moeten gaan bouwen aan een jong en fris elftal.”

Langs de lijn bij Die Haghe keken Rodger Linse en Regilio Bezemer naar de verrichtingen van hun vroegere medespelers. Linse (38) kan de degradatie nog niet geloven. “Ik heb een echt Forum Sport hart gekregen, ondanks dat ik ook bij Die Haghe heb gevoetbald, nadat ik dat tussen mijn 18e en 26e niet had kunnen doen en ik er na vier wedstrijden in het eerste elftal kwam. Twee seizoenen terug waren we bijna eersteklasser!” Of hij de voetbalschoenen weer aantrekt (waar het even in de slotfase van het seizoen op leek) en als een soort mentor gaat optreden voor het beoogde jonge elftal, weet hij nog niet. “Het hart zegt van wel, maar het verstand zegt van niet.” Bezemer was als centrumspits clubtopscorer toen hij naar ADO Den Haag en dit seizoen naar Westlandia vertrok. Bij de laatste club is het niet geworden wat hij ervan verwachtte. “Ik heb er 16 in het tweede elftal gescoord, maar ben niet in één terecht gekomen. Forum Sport? Ik ben mijn eigen bedrijfje in personal training begonnen en wil mijn vrouw en zoontje van nu 5 maanden ook nog blijven zien. Ik heb geen tijd meer voor voetballen.”

De toekomst voor Forum Sport is nog ongewis, maar het vertrouwen bij Koegler is er zeker. “We doen nu een stap achteruit om er volgend seizoen twee voorwaarts te kunnen gaan zetten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant