Wolkenloze hemel bij dodenherdenking

Actueel 50 keer gelezen

Voorburg - Vanuit de hemel had men zondag 4 mei vrij zicht op de dodenherdenking. Onder de stralende zon werd een ieder herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog waar ook ter wereld is omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

‘s Middags was er bij het monument in Park Leeuwenbergh een herdenkingsceremonie in aanwezigheid van de veteranen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog vliegveld Ypenburg verdedigden en een colonne van de Luchtverdedigingsbatterij Ypenburg uit Venray. Begon van de avond werd bij De Naald, het monument aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg, een krans gelegd. Daarna vond in de Opstandingskerk aan de Rembrandtlaan een herdenkingsdienst plaats.

Om 20.02 uur werden na de twee minuten stilte bij het monument voor Vrede en Vrijheid in Park Sijtwende is kransen gelegd door het gemeentebestuur, de Orthodox- en Liberaal Joodse gemeenschap, de Vereniging Oud Indiëgangers, de Raad van Kerken, het bestuur van het Rode Kruis en het bestuur van Oranjevereniging Wilhelmina. Burgemeester Van der Sluijs hield daar een korte toespraak. Daarna konden alle aanwezigen in Dekker’s Hoeve een kopje koffie drinken. Tot slot werd om 21.00 uur in de Oude kerk aan de Herenstraat te Voorburg een Herdenkingsconcert gegeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant