Politieberichten week 19

Actueel 85 keer gelezen

Vrouw door haar echtgenoot mishandeld

Een 28-jarige Leidschendamse werd op dinsdag 29 april omstreeks 19.30 uur mishandeld door haar eveneens 28-jarige echtgenoot. De man sleepte de vrouw aan haar haren door het huis. Vervolgens sloeg en schopte hij zijn echtgenote, waarna hij de woning verliet. Tijdens de aanwezigheid van de politie kwam de man terug. Hij werd direct aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Gestolen auto aangetroffen

Na meldingen van een onbekende auto, die al enige tijd in de Herman Gorterstraat geparkeerd stond, heeft de politie op dinsdag 29 april omstreeks 18.00 uur een onderzoek ingesteld. De auto bleek van diefstal afkomstig. De auto werd veiliggesteld en is inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Aanhoudingen na woninginbraak

Oplettende getuigen belden op dinsdag 29 april omstreeks 13.00 uur direct de politie, toen zij zagen dat in een woning aan de Loolaan werd ingebroken. De politie wist kort na de melding twee jongemannen, in de leeftijd van 22 en 23 jaar en afkomstig uit Delft en Voorburg, aan te houden. Hoewel de beide mannen aan het door de getuigen opgegeven signalement voldeden, bleek achteraf dat zij de inbraak niet gepleegd hadden. Er werden diverse goederen uit de woning weggenomen. Hoewel de beide mannen in het bezit van tassen waren, werden daarin geen gestolen goederen aangetroffen. De Voorburger en de Delftenaar werden later die middag weer in vrijheid gesteld.

Viertal slaat dronken automobilist

Een 27-jarige Voorburgse automobilist werd op donderdag 1 mei omstreeks 01.45 uur dubbel gestraft, nadat hij op het Stationsplein met zijn auto tegen een verkeerspaal was gereden. De Voorburger werd door vier mannen uit zijn auto gesleurd en in elkaar geslagen. Zij lieten het slachtoffer midden op de rijbaan achter en stapten, volgens de verklaring van getuigen, in een blauwe auto, waarna zij wegreden. De politie onderzoekt deze mishandeling/openlijke geweldpleging en roept getuigen, die nog geen verklaring hebben afgelegd, op zich te melden via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem. Het telefoonnummer is : 0800-7000.

Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis, alwaar hij tevens een blaastest onderging. Omdat dit een voor het slachtoffer negatieve uitslag gaf werd hij na behandeling overgebracht naar het politiebureau. Aan het politiebureau blies de Voorburger 600 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Vergeetachtige fietsendief

De politie heeft op woensdag 30 april omstreeks 11.15 uur een 38-jarige Leidschendamse fietsendief aangehouden. Uit een door de recherche ingesteld onderzoek bleek dat de man op 2 april een fiets uit de stalling van het MCH ziekenhuis aan de Burgemeester Banninglaan had weggenomen. In 2007 had hij door ook al een fiets ontvreemd. De verdachte werd ingesloten in het politiebureau. Hij verklaarde, dat hij zich niet goed kon herinneren, dat hij die fietsen gestolen had. Mogelijk dat hij na behandeling in het ziekenhuis de verkeerde fietsen had meegenomen!!!! De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Een 47-jarige Voorburgse automobilist had op donderdag 1 mei om 15.50 uur te laat in de gaten, dat er op de Mgr. Van Steelaan voor hem werd afgeremd. Hij reed daardoor met de voorzijde van zijn auto tegen de achterzijde van zijn voorganger, een 70-jarige automobilist uit Wassenaar. Al snel werd duidelijk dat de veroorzaker van de aanrijding alcohol had gebruikt. De ter plaatse gekomen politieagenten onderwierpen de Voorburger aan een blaastest, waarna hij werd aangehouden. Aan het politiebureau blies de Voorburger 685 ug/l. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Onbezonnen wraakactie

Een beëindigde relatie en een beschadigde auto waren op vrijdag 2 mei omstreeks 02.00 uur de aanleiding voor een 18-jarige Stompwijker om zijn gram op de moeder van zijn ex-vriendin te halen. Hij vond drie vrienden, in de leeftijd van 17 tot 20 jaar en afkomstig uit Stompwijk en Voorschoten bereid om hem bij te staan in zijn geplande actie. Het viertal toog, voorzien van bivakmutsen en een wielsleutel, naar Stompwijk. De bivakmutsen werden opgezet, waarna drie jongens op de uitkijk stonden en één van hen de moeren van een achterwiel van de brommobiel van zijn ex-schoonmoeder verwijderde. Omdat op dat moment de door omwonenden in kennis gestelde politieagenten naderden, trachtten de jongens door te vluchten de dans te ontspringen. Zij werden echter in de kraag gegrepen en ingesloten in het politiebureau. De moersleutel en bivakmutsen werden in beslaggenomen. De politie neemt de zaak hoog op, omdat de gevolgen van deze onbezonnen actie groot hadden kunnen zijn. Tegen de jongens is proces-verbaal ter zake poging zware mishandeling opgemaakt.

102 Goede blaastesten

Agenten voerden donderdag 1 mei tussen 21.00 en 22.00 uur een alcoholcontrole uit aan de Veursestraatweg. 102 Bestuurders legden een blaastest af en niemand van hen had te veel gedronken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant