Wilhelmus nog altijd kansrijk

Sport 65 keer gelezen

Voorburg - Tweedeklasser Wilhelmus verloor in het Zuiderpark de eerste van twee ontmoetingen in de nacompetitie met 4-3 (doelpunten Mehmet Sag, Achmed Akbulut en Dwight Daan) van eersteklasser ADO Den Haag.

De wedstrijd was reclame voor het amateurvoetbal, maar daar had trainer Chris Treling geen boodschap aan. “Drie minuten voor tijd stond het nog 2-3. De tegendoelpunten waren individuele fouten. Toch zie ik voldoende perspectief voor de thuiswedstrijd. We speelden compact, tactisch gesproken iets naar achteren en we gaven weinig ruimte weg. De organisatie stond als een huis en met de lange bal van achteruit waren we constant gevaarlijk.”

Treling kon niet inschatten of ADO Den Haag door de beschikbaarheid van een groot arsenaal aan spelers uit de jeugd en Jong ADO Den Haag met een opgepimpt competitie-elftal verscheen. “Ik heb nog wel wat informatie bij Bert de Best van DHC ingewonnen, maar ADO speelde met een vrij jong elftal. Ze kunnen aardig rouleren in het elftal.”

Treling wisselde niet in zijn basiselftal, waardoor jeugdspeler Brian Touw, Danny de Jel, Jamal Harfach en doelman Marwin Statius op de bank bleven. Daar spreekt veel vertrouwen uit voor de thuiswedstrijd van aanstaande zondag. “Steven de Jong heeft helaas een pols gebroken en of de geblesseerde Michel van de Burg op tijd hersteld is, is twijfelachtig. Zeker is dat Haico Herbert terug komt van een schorsing. Ik weet nog niet of zijn terugkeer ten koste van Galik Amghar of Jerry Palstra zal gaan. Dat bekijken we deze week. Deze groep heeft de kwaliteiten om de finale te bereiken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant