Vrouwen Tonegido ongenaakbaar

Sport 34 keer gelezen

Voorburg - Vrouwen zondag tweedeklasser Tonegido is regelrecht op weg om de eerste kampioen van de voetbalregio Den Haag te worden. Het elftal leed nog geen enkel puntverlies in de competitie.

De eerste returnwedstrijd van de tweede competitiehelft thuis tegen Velo uit Wateringen werd zondag met 15-0 gewonnen. “Uit wonnen we met 0–7. We zijn dus ook echt beter geworden”, aldus Brigitta van Dalen, die twee keer scoorde. De overige doelpunten werden door Bibi Havik (5x), Miranda Gielisse (3x), Anouk van de Heuvel, Ramona Lukassen (beiden 2x) en Bianca Kort gescoord.

“De wedstrijd was van onze kant echt heel goed. Alle aanvallen werden van achteruit goed opgebouwd”, zegt Van Dalen, die over de bedoelingen van haar elftal geen onduidelijkheid laat bestaan. “De eerste drie doelpunten werden in de eerste 9 minuten gemaakt. Vanuit dat punt zijn we gewoon goed, makkelijk, overzichtelijk en echt eerste klasse waardig gaan voetballen!” Velo werd zo murw gespeeld dat het tien minuten voor tijd al wilde stoppen.

Vrouwen RKAVV onderuit

Vrouwen derdeklasser RKAVV verloor zaterdag met 5-1 van en bij Zevenhoven. Van meet af aan zette de thuisploeg RKAVV onder druk en dat resulteerde in een bombardement aan corners. Binnen enkele minuten stond het 1-0. Op dat moment was RKAVV-keepster Nada van Es al door een onbesuisde actie van een tegenstander geblesseerd geraakt. Even later moest zij afhaken.

RKAVV kwam op aangeven van Saskia de Bruijn en een doelpunt van Nathalie van der Meijden nog wel langszij. Bij rust was het al 3-1. In de tweede helft probeerde RKAVV het nog wel, maar schoten van Marianne Baijens (net over) en Savannah Berger (paal) hadden niet het gewenste resultaat. Waarnemend doelvrouw Krista van Rest onderscheidde zich nog met enkele formidabele reddingen, maar ook zij kon niet verhinderen dat Zevenhoven uiteindelijk eenvoudig met 5-1 won.