V.V. Tonegido steviger op de rail

Actueel 44 keer gelezen

Voorburg - Tonegido leek eerder dit seizoen op sterven na dood, maar tijdens de ALV in september stond een groot aantal leden op om de trein weer op gang te brengen in plaats van de club op te laten gaan in Forum Sport. In korte tijd werden een aantal zaken op orde gebracht.

ALEXANDER WAGENER

Dankzij bemiddeling van technisch adviseur Ton Jenner en technisch coördinator Ruud de Groot heeft zondag eersteklasser Tonegido een nieuwe hoofdsponsor voor de rest van het lopende seizoen gevonden. Afgelopen zondag rondom de competitie stadsderby Tonegido - RKAVV zou de naam bekend worden gemaakt en het contract worden getekend.

Hoewel alle wedstrijden in de 1e klasse district West II afgelast werden, was er toch een opgewekte sfeer in Voorburg. Na het bekendmaken van de nieuwe hoofdsponsor Rodenburg Installatiebedrijven BV won de Voorburgse ploeg de oefenwedstrijd tegen VELO met 5-2.

De wedstrijd tegen RKAVV zal naar waarschijnlijkheid in januari 2009 ingehaald worden, de activiteiten die Tonegido had georganiseerd voor afgelopen zondag worden dan ook naar de nieuwe datum verplaatst, dat Tonegido en RKAVV om de 3 punten zullen gaan strijden.

Jeugdafdeling

Het oprichten van een jeugdafdeling gaat daarnaast zeer concrete vormen aannemen. Ruud de Groot en Ton Jenner hebben het bestuur hun plannen gepresenteerd. Het bestuur is enthousiast. De plannen zien er zeer hoopvol uit.

Naar verwachting kan Tonegido, dat destijds door het samen gaan bespelen van VoetbalPark ’t Loo haar jeugdafdeling overdeed aan Forum Sport, het komend seizoen een A- en een B-elftal starten in samenwerking met de Voetbal Academie; de voetbalschool van Ton Jenner in Delft. De elftallen zullen in de normale KNVB-competitie gaan spelen, maar hun thuiswedstrijden op zondag gaan afwerken.

Merchandise

Tonegido’s subsponsor The Matchbox (www.thematchbox.nl) zorgt binnenkort voor een unicum aan de Parkweg 280A in Voorburg (RembrandtRotonde). Het bedrijf voor rookartikelen, dagbladen en tijdschriften gaat Tonegido merchandise (met logo bedrukte producten) verkopen. Op zondag komt er zelfs een verkooppunt op VoetbalPark ‘t Loo.

Daarnaast is de Evenementencommissie druk bezig een aantrekkelijk programma voor te bereiden voor de feestavond op 30 januari 2009, wanneer de club 85 jaar bestaat.

De website van Tonegido is verhuisd naar een ander adres. De site is nu te bereiken op www.tonegido.eu. Voor zondag 11 januari staat de eerste (vriendschappelijke) wedstrijd in 2009 gepland. Om 14:00 uur staat de stadsderby tegen Wilhelmus gepland op ’t Loo aan de Prins Bernhardlaan in Voorburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant