Meerhorstloop trekt 340 lopers

Sport 85 keer gelezen

Stompwijk - Voor alweer de zesentwintigste maal is afgelopen zondag in de omgeving van Stompwijk de Meerhorstloop gehouden. Onder naar omstandigheden goede weersomstandigheden gingen over vier afstanden zo'n 340 deelnemers van start, net geen record, maar met het schaatsen op natuurijs als concurrent, toch nog heel goed te noemen.

Na een paar dagen vorst, en met regen en sneeuw in het vooruitzicht, hebben de lopers en organisatoren het niet slecht getroffen. Alleen de vrij stevige westenwind maakte het de lopers op sommige delen van het parkoers moeilijk, en deed het ook extra koud aanvoelen. Ondanks dat zijn er toch twee nieuwe records gelopen. Op de 5.2 km zette Lukas van de Geest met 18min 24 sec. een nieuwe tijd. Tweede was op slechts 4 sec. Wesley van der Harst, en op derde plaats Donny van Marwijk, met 20 min 8 sec. op een flinke afstand.

Bij de dames was Zoey van de Bosch met 22min 35sec. de snelste, als tweede finishte Margreet de Goede in 23min 52 sec., en Marijke van de Steen als derde in 24min 21 sec. Bij de 10km heren ging de overwinning naar Frank Staal in een mooie 37min 47 sec, op ruim een minuut gevolgd door Gion Lelieveld in 38min 54sec, op de hielen gezeten door Ad Riedijk die er slechts 4 sec achter zat. Bij de vrouwen was Karolien Hoogeveen de snelste in 45min 18sec, opgejaagd door Else Faber die het gaatje van 20 sec net niet dicht kon lopen, Sylvia van Velden was derde in 47min 52 sec.

Parcoursrecord

Op de ruim halve marathon, namelijk ongeveer 21,2 km werd door de dames het parcoursrecord scherper gezet. De eer was aan Carmen Haagenaars, die de tijd bijna 3min scherper zette tot 1h 35 min 54 sec, op 32 sec gevolgd door Jacqueline de Veth die dus ook binnen het oude record bleef. Als derde kwam Elly Burgering na 1h 54min 45 sec aan.

Bij de heren ging op de zege op de langste afstand naar Jeffery Laterveer in 1h 32min 10 sec, gevolgd door Perry Coomans in 1h 33min 9 sec, en Geert Beekhuis in 1h 34min 44 sec. Voor de jeugd was er nog een loop over 1.8 km. Deze werd gewonnen door Kees de Koning in 7min 30 sec .

Als tweede kwam het eerste meisje over de finish in 7min 44 sec. te weten Linda Alzate Ramirez. Tweede meisje en derde totaal Lisette van de Kolk in 8min 2 sec. Hierna volgde de tweede jongen, Eduard Jansen in 8min 10 sec., en 1 sec. erachter de drieling zus van Linda, Pamela Alzate Ramirez.

Derde jongen was Wesley Faas in 8min 38 sec. Volgens de vader van de drieling Alzate Ramirez, kan men zus Jessica volgend jaar ook op het podium verwachten om het trio compleet te maken.

Al met al weer een geslaagde loop mede door de hulp van vele vrijwilligers die weer hun best gedaan hebben alles in goede banen te leiden. Alleen de bussen die door een afgesloten brug een lus in het start- en finishgebied moesten draaien waren niet helemaal te sturen. Sommige chauffeurs wilden met alle geweld door de finish gaan en hinderden de lopers hierbij soms enigszins.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant