Zaterdagavondoverwinning Wilhelmus zo.

Sport 76 keer gelezen

Voorburg - Tweedeklasser Wilhelmus won zaterdagavond met 1-0 bij ADO Den Haag in het Haagse Zuiderpark. Earl Raalte (nu doelpuntentotaal uit 3 wedstrijden) was halverwege de eerste helft de maker van het enige doelpunt. In de rebound schoot hij de bal binnen, nadat eerst nog een schot van Maurice Vogelaar door de keeper was gekeerd.

Trainer Harold Tjaden zag een zeer goede eerste helft. ?Van beide kanten werd een hoog niveau voetbal met allemaal technische voetballers op het veld gespeeld.? Daarentegen zag Tjaden een slechte tweede helft. ?De wedstrijd zakte naar een bedenkelijk niveau. ADO Den Haag was onmachtig en Wilhelmus vergat de wedstrijd te beslissen, waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef.?

De wedstrijd werd op zaterdagavond gespeeld, omdat het barpersoneel van ADO Den Haag zondag naar ADO Den Haag-Feyenoord wilde. Twee maanden geleden kwam het verzoek al binnen. Tjaden had er geen problemen mee. ?Op bestuurlijk niveau onderhouden ADO Den Haag en Wilhelmus warme contacten met elkaar. We konden alles ver van tevoren regelen om spelen op zaterdagavond mogelijk te maken.?

Desondanks verdient het spelen op zaterdag voor Tjaden geen voorkeur. ?Op zondag kan in alle rust naar 14:00 uur worden toegewerkt. Zaterdag stond ik al om 8:00 uur op het veld bij RKDEO naar mijn voetballende zoon te kijken en had ik daarna met mijn kinderen nog twee Sinterklaasfeesten. Sommige spelers hebben op zaterdag al een hele dag van boodschappen doen en winkelen met het gezin achter de rug.?

Rust inbouwen

Daarom verzamelde Wilhelmus zich al vrij vroeg in de late namiddag in het clubgebouw op sportpark Westvliet. Tjaden: ?Dan bouw je toch nog even een stukje rust in. We hadden net zo goed bij ADO Den Haag kunnen verzamelen, maar dat heb ik expres niet gedaan.?

ADO Den Haag probeert wel vaker competitiewedstrijden al op zaterdagavond te spelen. Onlangs aan de vooravond van ADO Den Haag-PSV weigerde het GDA van de Leidschenveense trainer Edwin Gr?nholz alle medewerking. Tjaden kan het zich goed voorstellen. ?Het is hun goed recht. Als ADO Den Haag zo graag op zaterdag wil spelen, schrijven ze maar een zaterdag eerste elftal in.?

Toekomstgericht kan het spelen op zaterdag in de namiddag publicitair aantrekkelijk zijn, vindt Tjaden. ?Na een dag met het gezin kan het voor het overwegend mannelijke publiek bij voetbalwedstrijden aantrekkelijk zijn om ?s avonds naar voetballen te kijken. Kunnen ze daarna nog een biertje drinken. En kunnen de spelers op zaterdagavond nog uit.?