Raad voetbalt tegen vrouwen RKAVV

Sport 66 keer gelezen

Leidschendam - Voor de eerste keer in het bestaan van de gemeenteraad Leidschendam-Voorburg wordt zaterdag om 13:00 uur op sportpark De Kastelenring aan de Sportparkweg in Leidschendam door de gemeenteraad de sportieve strijd aangebonden met het hoogste vrouwenelftal van RKAVV.

Na vele jaren tegen de G-teams van SEV te hebben gevoetbald, leek het de raad een goed idee de grenzen te verleggen. Vandaar dat is gekozen om tegen vrouwen zaterdag derdeklasser RKAVV te voetballen, ook vanwege het feit dat het vrouwen- en meisjesvoetbal, mede door het goede EK van de Oranje-vrouwen in Finland vorige maand, enorm in populariteit toeneemt en de snelstgroeiende sport in Nederland is.

De gemeenteraad wil die ontwikkeling dan ook nog best een steuntje meer in de rug geven. RKAVV heeft inmiddels aangegeven erg enthousiast te zijn over dit treffen. De voetbalclub zal ook op die dag in het bijzijn van raads- en collegeleden haar honderdste meisjeslid verwelkomen (een unicum voor de voetbalclub) en in het zonnetje zetten.

Zoals in voorgaande jaren het geval bleek te zijn bij de leuke duels tussen de G-teams van SEV en de gemeenteraad, is de verwachting dat ook het sportieve treffen tussen de gemeenteraad en de RKAVV-vrouwen zich mag verheugen op een grote belangstelling van publiek, waaronder ook oud-raadsleden en oud-burgemeesters.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant