Voetbal in Leidschendam-Voorburg

Sport 311 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - Tweedeklasser Forum Sport speelde zaterdag thuis met 2-2 gelijk tegen FC Maense. Na een uur spelen leidden de Voorburgers nog met 2-0 door twee doelpunten van Remco Overdevest. De gelijkmaker viel in de 98e (!) minuut.

Trainer Stefan Koegler baalde in meerdere opzichten. ?Het duurde vijf minuten om Kees Konings, die naar het zich laat aanzien zijn enkel heeft gebroken, per brancard van het veld te halen. De dertig seconden na de vijf minuten extra tijd die de scheidsrechter zei nog te zullen laten spelen duurden drie minuten.

Na afloop werd Raymond Verwoerdt nog gerapporteerd, omdat hij verhaal ging halen bij de scheidsrechter over die halve minuut. Stom natuurlijk, maar Forum Sport is twee punten, Kees en Raymond kwijt.? Vooral het verlies van Konings zal zich genadeloos doen voelen, al valt dat volgens Koegler wel mee. ?Natuurlijk boezemt Kees ontzag in, maar incidenteel konden we hem missen. Tegen RCL (3-0 winst) stond Remco Overdevest op zijn plek en dat ging goed. Langdurig moeten we Kees maar kunnen we hem niet missen.?

Het is niet ondenkbaar dat Overdevest dus nu weer een linie opschuift. Koegler: ?Dat gaan we rustig bekijken. We hebben meerdere opties. Eerst maar eens de derde ronde bekerwedstrijd tegen zaterdag landskampioen Rijnsburgse Boys. Edwin Vurens (trainer 1-7 verliezend ARC hoofdklasse competitieduel afgelopen zaterdag) ga ik zeker niet bellen. We gaan bovenal genieten, want het is natuurlijk een eer om tegen die club te mogen spelen.?

SEV ongrijpbaar

Vierdeklasser SEV verloor zaterdag met 2-1 bij DWO in Zoetermeer. Robbert de Groot kopte SEV na rust nog wel naar 2-1, maar de verdiende gelijkmaker bleef uit. Robbert Roos vierde zijn rentree na lang blessureleed. Paul Jansen begon op de bank, omdat hij te weinig getraind had.

?Ik miste de eerste helft de bezieling en strijdlust van een week eerder, toen met 10 man de wedstrijd tegen Zwammerdam werd gewonnen. De passing en aannames waren slordig. De tweede helft was beter?, aldus trainer Dick Hooning, die zijn spelersgroep ongrijpbaar noemt.

?Het verschil per week is te groot. Ik stelde vrijwel dezelfde elf spelers op die vorige week de pollen uit het veld liepen. Begrijp me goed. De groep is van goede wil, maar als de helft van het elftal vorm mist verandert het spelniveau. Ik kan de poppetjes neerzetten, maar de groep moet het zelf oppakken. Met de scherpte van de tweede helft was DWO in de eerste helft te pakken geweest.?

Wilhelmus (za.) niet van de wijs

Vierdeklasser Wilhelmus won zaterdag thuis met 3-1 van Vredenburch door doelpunten van Martin Gillen (1-1), Patrick Stigborg (2-1) en Alberto Gonzalez (3-1). Alle doelpunten werden voor rust gescoord. De Voorburgse expats speelden de wedstrijd vanaf de 55e minuut (!) uit met 9 man, nadat Alberto Gonzalez (direct rood) en Patrick Stigborg (2e x geel) van het veld waren gestuurd.

Trainer Ruud van Zuijlen zat met griep thuis, maar werd door zijn assistenten Mark Blacker en Steve Mark op de hoogte gehouden. ?Inderdaad levert het wel eens spraakverwarring op als ik Mark roep, maar dat terzijde. Van dinsdag tot dinsdag zit ik op advies van de huisarts voor de zekerheid thuis in quarantaine, maar het is geen Mexicaanse griep. Ik hoop deze week weer op het veld te staan.? Via zijn assistenten vernam Van Zuijlen de verrichtingen van zijn spelersgroep.

?Het tweede won thuis met 4-1 van Oosterheem en draait bovenin de reserve vierde klasse mee. De 3-1 overwinning van het eerste is natuurlijk lekker, maar vooral de rode kaart van Alberto baart mij zorgen. Alberto zal moeten leren omgaan met het feit dat hij stevig en fysiek wordt aangepakt en dat daar niet altijd voor gefloten wordt. Dat zal niet veranderen in deze poule. Hij zal de bal eerder moeten afspelen om de fysieke duels te beperken.?

Van Zuijlen was blij dat Marco Bonato weer onder de lat kon staan en Serge Sambou weer meespeelde. ?Marco is nog niet helemaal fit, maar onze reservekeeper Paul Townsend was verhinderd, dus moest hij wel. Serge was vrijdagavond laat pas uit Afrika teruggekomen van zakenreis. Hij en Alberto zijn belangrijk voor ons.? Het duo Blacker & Mark benutten de drie wisselmogelijkheden wel, maar Van Zuijlen kauwde niet alles vanaf zijn ziekbed voor.

?Peter Legget, Bas van Delft en Marcel van der Laar, die al met het 2e elftal had gespeeld, zaten in de wissel. Ze zijn ingevallen, maar vraag me niet voor wie en wanneer. We richten ons nu op zaterdag; Celeritas uit, altijd lastig.?

Vrouwen RKAVV spectaculair

Derdeklasser RKAVV won zaterdag met 5-4 van KMD. De wedstrijd kende een spectaculair scoreverloop. Nicole Spigt (1-2), Claudia van der Hulst (2-2), Saskia de Bruijn (3-2) en Marianne Baijens (4-4) scoorden de doelpunten.

De 5-4 was een eigen doelpunt. Door de zwaarbevochten overwinning herpakte de formatie van trainer-coach Marcel van Es zich na de smadelijke 8-2 nederlaag bij Zevenhoven vorige week. ?We kunnen wel voetballen. Ook op karakter als het moet.?

Tonegido ??n uur top

Hoofdklasser Tonegido verloor zondag thuis met 3-1 van koploper AFC uit Amsterdam. Hakan Turkoz zette de thuisclub na dik ??n uur voetballen verdiend op 1-0. In het laatste kwartier bepaalden de Amsterdammers de eindstand. De drie spelerswissels van AFC werden door het meegereisde AFC-publiek als publiekswissels begroet.

De wedstrijd was niet naar een dergelijke geste geweest. De Voorburgers hebben het de koploper met strijd, passie en vlot combinatievoetbal knap moeilijk gemaakt. Maar daar kocht Tonegido-trainer Carlos Roeleveld uiteindelijk niets voor. ?Je ziet dat AFC beter met de gelijkmaker omgaat dan wij dat doen, als je begrijpt wat ik bedoel.?

Tonegido onderging haar uiteindelijke ondergang gelaten en AFC greep haar prooi en ging erop en erover. De Amsterdammers werden echter geholpen door drie spelhervattingen in plaats van fraai uitgespeelde aanvallen. ?Daarom houd ik ook een positief gevoel over aan deze wedstrijd?, zegt Roeleveld, die in linksback Ali Yildirim een debutant kende. ?Die jongen is met zijn 18 jaar eigenlijk nog A-junior, maar deed het erg goed. Matlouti Mamoud is geblesseerd en Jean Luc Bergen zie ik te weinig op de training, dus hij moest aan de bak. Hij heeft dat vertrouwen niet beschaamd.?

De laatste goal werd door Steve Kenepa (ex-VUC en Wilhelmus) met het hoofd gescoord en betekende de doodsteek voor Tonegido. ?Er moet nog steeds veel bij ons gebeuren, maar naar VVSB uit moeten we het positieve gevoel vast kunnen houden.?

RKAVV blijft subtopper

Eersteklasser RKAVV verloor zondag met 1-0 bij het VUC van trainer Wim Schaap (ex-Tonegido) in Den Haag-Mariahoeve. Trainer Bas Steffens vond het een totaal niet verdiende overwinning. ?De eerste helft was het beste drie kwartier van het hele seizoen. Op ??n moment waren we iets te gretig naar voren aan het voetballen, waarna een speler van VUC prachtig vanachter zijn standbeen scoorde. Het enige dat ik mijn ploeg verwijt is dat wij niet scoorden. VUC had geen antwoord op onze agressieve manier van voetballen. De tweede helft waren we ook constant dreigend, al werden de kansen spaarzamer.?

Vooraf was Steffens duidelijk naar zijn spelersgroep. ?Ik wilde dat we deze derby niet angstig zouden spelen. Het elftal moest vertrouwen uitstralen. En dat deed het.? Ondanks dat laatste man Sander van Akkeren in de slotfase naar het front werd gedirigeerd bleef de verdiende gelijkmaker uit. ?We gaven wat meer ruimtes weg en voetbalden tegen de tijd. Een punt was minimaal verdiend geweest?, aldus Steffens, die na de overwinningen op SJC en Neptunus aan een stijgende lijn bezig was.

?De resultaten waren de afgelopen weken goed, maar het voetbal iets minder. Nu hadden we het beste van het spel.? Een terugval op de ranglijst beleefde RKAVV niet. Koploper VUC heeft drie punten voorsprong. Tussen de promotie/degradatie plek en de koploper zitten slechts zeven punten verschil. ?Wanneer je wint doe je meteen goede zaken in onze poule. Dat betekent dat we constant de boel op scherp moeten zetten. Wanneer je wint heb je een bonus, want dan sla je direct een gat. Tegen Quick moet dat gebeuren. Ter voorbereiding spelen we zaterdag eerst een oefenwedstrijd bij collega (zaterdag) eersteklasser DUNO.?

Wilhelmus (zo.) predikt passie

Tweedeklasser Wilhelmus won zaterdag met 2-0 van Wateringseveld door twee doelpunten van de samen met Robi de Kort voorin debuterende spits Earl Raalte. Het nieuwe spitsenduo was het meest opvallend aan de basiself van trainer Harold Tjaden. ?Assistent-trainer Haico Herbert en ik wilden meer vuur en passie in het elftal. We hebben ?te veel voetballers?, maar werden te bleu. Robi en Earl moeten het in de spits meer hebben van keihard werken. Daarnaast wilde ik dat we meer van achteruit gingen opbouwen, waardoor Mario Mansveld op papier rechtsback speelde.?

De tactische wijzigingen van het trainersduo Tjaden & Herbert gingen ten koste van Tiema Kamphuis, Jerry Palstra en Maurice Vogelaar. Tjaden: ?Tieme en Jerry werden de dupe van de nieuwe tactiek. Maurice heeft anderhalve week thuis met de Mexicaanse griep gezeten en heeft dus een behoorlijke trainingsachterstand.? Tjaden was in ieder geval erg tevreden hoe de tactiek uitpakte. ?Ik heb vorige week Wateringseveld-HMSH gezien, omdat onze wedstrijd werd afgelast. Daardoor hebben we een goede analyse kunnen maken van Wateringseveld en onze tactiek op ze aangepast.?

Zonder geluk vaart echter niemand wel, vond ook Tjaden. ?Wateringseveld had de eerste helft de betere kansen, maar wij hebben Steve Verstraten op doel. Hij maakte het verschil. Het uitblijven van tegendoelpunten kun je met hem op doel niet alleen een kwestie van geluk noemen. De tweede helft hebben we orde op zaken gesteld. De 3, 4 en 5-0 werden Wateringseveld bespaard.? Zondag speelt Wilhelmus de eerder dit seizoen door het uitvallen van de geblesseerde arbiter na ??n helft afgelaste thuiswedstrijd tegen Sparta uit. ?We beginnen om 14:00 uur met de 46e minuut.?

Stompwijk?92 herstelt zich

Vierdeklasser Stompwijk?92 won zondag thuis met 2-0 van Bernardus door doelpunten van Mark Smits (strafschop) voor rust en invaller Nick Ammerlaan na rust. De gasten uit Hazerswoude-Dorp legden verzorgder voetbal op de mat. Trainer Ton van der Bijl begrijpt dat wel. ?De laatste weken spelen we moeizaam. Dan krijg je in mentaal opzicht gauw een knauw. Vrijuit voetballen is dan moeilijk. Ondanks dat kregen we wel goede kansen.?

Joeri van der Salm trof de paal en strandde een keer op de uitlopende keeper. Stompwijk werd een strafschop onthouden, toen Van der Salm doorbrak en door de keeper uit balans werd gebracht. ?Zulke situaties hadden ons na rust de kop kunnen kosten. De scheidsrechter was een beetje in de war?, aldus Van der Bijl, die het in zijn hele loopbaan als speler en trainer niet eerder meemaakte dat een scheidsrechter in de rust op weg naar de kleedkamer nog op het veld de twee trainers bij zich riep.

?Hij maakte geen sterke indruk, maar trok wel het boetekleed over een klein opstootje. Een gele kaart voor Joris Disseldorp en een speler van Bernardus trok hij in, omdat hij de rugnummers van beide spelers door elkaar had gehaald. Dat had voor wat geharrewar gezorgd over wie nou welke kaart voor wat had gekregen. Ik vind dat nou weer klasse van zo?n man!?

Vrouwen Tonegido slechten bolwerk Zeist

Vrouwen landelijk eersteklasser Tonegido speelde zondag met 2-2 gelijk bij Saestum 2 in Zeist. Bij rust was het nog 2-1. Voor Tonegido scoorde Tanja Heinsius. Doordat Nina Raphaella en invaller Kim Singerling Saestum flink onder druk zetten was de gelijkmaker een eigen doelpunt.

Tegenover gele kaarten voor Priscilla Asare, Ramona Lukassen en Ubah Dahir stonden een gele en een directe rode kaart (onderuithalen doorgebroken Kim Singerling) aan de kant van Saestum. Keepster Irene Timmers voorkwam een nederlaag met een aantal schitterende reddingen in de slotfase. Trainer Franco Benvenuto was tevreden.

?Het vrouwenvoetbalbolwerk uit Zeist stond voor aanvang nog op de 3e plaats. Bij balverovering was het de bedoeling direct de snelle Priscilla Asare en Suyenne Harreman aan te spelen om het middenveld over te steken. Dat lukte voor rust nauwelijks. Vivi?nne Knegtmans was ziek. Daardoor begon de jonge Tatjana Heinsisus in de spits. Ze speelde heel goed, hield ballen vast zodat anderen konden aansluiten.?

De tweede helft had Tonegido haar les geleerd. Benvenuto: ?De boodschap in de rust was duidelijk; het middenveld moest weer worden heroverd. Door de goede invalbeurt van Lizzy van der Helm kreeg Miranda Gielisse ook wat meer rust om aan voetballen toe te komen. Linkshalf Angela Schweinsberg was een positieve verrassing. Bikkelend en coachend nam zij het middenveld op sleeptouw. Bianca Kort en Priscilla Asare speelden achterin uitstekend achterin en konden meer vooruit denken. Over de backs Angela Barbier en Ubah Dahir niets meer dan lof.?

In de slotfase liet Tonegido zich qua kansen ook niet onbetuigd. ?Angela Schweinsberg raakte uit de vrije trap na de rode kaart de binnenkant van de paal. Bianca Kort schoot rakelings voorlangs. In de allerlaatste minuut trok Ramona Lukassen naar binnen en schoot met links nog maar rakelings over. Een morele overwinning?, aldus Benvenuto tot slot.