Winkeldieven aangehouden

Actueel 30 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De bedrijfsbeveiliging van het winkelcentrum Leidsenhage betrapte op woensdag 9 december een 27-jarige Haagse vrouw op winkeldiefstal.

De vrouw nam vanuit een warenhuis diverse winkelartikelen weg en verliet daarmee de winkel. De vrouw werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij bekende direct de diefstal te hebben gepleegd. De vrouw werd ingesloten in het politiebureau. Zij kreeg een proces-verbaal en werd later die avond weer in vrijheid gesteld.

Twee uur later werd in hetzelfde warenhuis een 61-jarige Hagenaar aangehouden. Ook hij had enkele winkelartikelen weggenomen en was daarmee de winkel uitgelopen zonder de goederen op de gebruikelijke wijze bij de kassa af te rekenen. De Hagenaar werd ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Een 21-jarige Poolse nam op donderdag 10 december vanuit een warenhuis in het winkelcentrum Leidsenhage voor bijna 900 euro aan kleding weg. De vrouw stopte de kleding in een geprepareerde tas om te voorkomen, dat bij het verlaten van de winkel het poortalarm af zou gaan.

De Poolse werd echter op heterdaad betrapt door de bedrijfsbeveiliging. Zij bekende na haar aanhouding de diefstal gepleegd te hebben. De vrouw kreeg een dagvaarding en zal zich op korte termijn voor de rechter moeten verantwoorden.

Twee Haagse meisjes, in de leeftijd van 16 en 17 jaar, waren op goedkope kleding uit. Zij namen vanuit een kledingzaak in het winkelcentrum meerdere kledingstukken weg en verlieten de winkel zonder die op de gebruikelijke wijze aan de kassa af te rekenen.

Zij werden aangehouden door de bedrijfsbeveiliging. De politie heeft proces-verbaal tegen de beide Haagse meisjes opgemaakt. Zij krijgen beiden een taakstraf opgelegd.

Een 15-jarige Leidschendammer nam op donderdag 10 december vanuit een supermarkt aan de Herenstraat meerdere goederen weg. Hij werd door het winkelpersoneel betrapt en aan de politie overgedragen.

Hij verklaarde, dat hij het veel makkelijker vond om de artikelen zonder te betalen mee te nemen. Tijdens een fouillering werden in zijn broeksband nog meerdere winkelartikelen aangetroffen. De Leidschendammer werd verwezen naar bureau HALT voor het ondergaan van een alternatieve straf.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant