Maxime Verhagen in Veurs College

Actueel 67 keer gelezen

Leidschendam - Het CDA Leidschendam-Voorburg organiseerde dinsdagavond 9 februari een verkiezingsavond in de aula van het Veurs College aan de Burgemeester Kolfschotenlaan.

Gastspreker was minister van Buitenlandse Zaken (en inwoner van Voorburg) Maxime Verhagen. In de gezellig volle aula van het Veurs College ging de minister in op een aantal door CDA lijsttrekker Peter van Ostaijen aangereikte punten.

Het draaide om werkgelegenheid, veiligheid en ‘respectvol samenleven’, het motto van de CDA campagne. “Binnen- en buitenland zijn geen gescheiden werelden. Ook respect en veiligheid in Leidschendam Voorburg hangen nauw samen met wat wij internationaal voor onze gezamenlijke veiligheid willen doen”, aldus minister Verhagen.

Ook CDA Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma was als spreker uitgenodigd. Hij gaf aan zijn politieke loopbaan in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg, onder fractievoorzitter Peter van Ostaijen te zijn begonnen. Sybrand sprak zijn waardering uit voor het buurtpreventieteam in het Oranje Kwartier in Voorburg.

“Dit buurtpreventieteam werkt goed en verdient navolging in andere wijken”. Ook ging hij in op de mogelijke komst van coffeeshops vanuit Den Haag naar onze gemeente. “Het is ronduit verontrustend dat Den Haag coffeeshops uit het centrum wil weren en naar de randgemeenten wil verplaatsen”.

Samen met lijsttrekker Peter van Ostaijen deed Van Haersma Buma een beroep op andere politieke partijen om hier samen met het CDA krachtig stelling tegen te nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant