Nieuwbouwprijs een feit

Actueel 47 keer gelezen

Leidschendam-Voorburg - De prijsvraag om het mooiste nieuwsbouwproject van Leidschendam en Voorburg van de afgelopen twee jaar te kunnen vaststellen is op donderdag 18 februari van start gegaan.

Wethouder Marcel Houtzager, wethouder Ruimtelijke Ordening, maakte de geselecteerde nieuwbouwprojecten officieel bekend en gaf een startsein voor de lancering van de website www.nieuwbouwprijs-lv.nl.

Via deze website kan door alle bewoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg de komende weken gestemd worden en wordt de winnaar van de nieuwbouwprijs 2008-2009 begin april bekend gemaakt. Ondermeer Woningcorporatie WoonInvest en VISADE advies in ontwikkeling BV hebben het initiatief genomen voor de nieuwbouwprijs.

De projecten die voor de nieuwbouwprijs zijn geselecteerd zijn: Appartementen met multifunctionele kerkruimte ‘De Boog van Voorburg’, appartementen ‘Nieuw Hadriani II’, appartementen ‘Neherpark’, hofjeswoningen ‘Regenbogen Hof’, school met bovenwoningen aan de Rijnlandstraat, 2 woningen ‘Sijtwende de Rotonde’, appartementencomplex ‘Nederbragtpark’, eengezinswoningen ‘Park de Elsberg’, eengezinswoningen ‘De Watersport’ en vrijstaande woningen aan de Rodelaan.

Stemmen

Via www.nieuwbouwprijs-lv.nl is het de bedoeling dat zoveel mogelijk bewoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg hun stem uitbrengen op het nieuwbouwproject dat ze het mooist of meest aantrekkelijk vinden. Ook is er op de site alle informatie te vinden over de projecten en hoe u uw stem kan uitbrengen.

Niet alleen het nieuwbouwproject met de meeste stemmen wint een prijs. Ook voor één van de bewoners van Leidschendam-Voorburg die hun stem hebben uitgebracht is een prijs te winnen. Onder de stemmers wordt een weekend voor twee personen naar de Noord-Franse architectuurstad Lille verloot. Hier staat onder meer het HSL station dat ontworpen is door Rem Koolhaas.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant