Akkoord met parkeerplaatsen Mariënpark

Actueel 53 keer gelezen

Leidschendam - Een meerderheid van de commissie OG gaat akkoord met het raadsvoorstel bouwplan Marienpark. Althans voor het aanpassen van de ruimtelijke randvoorwaarden voor wat betreft de zeven parkeerplaatsen. In de nieuwe raad van 13 april wordt het verder besproken.

door Judith Poppema

P. Baeten (VVD) vindt het maar een hoofdpijndossier. “Die hoofdpijn is voor een belangrijk deel begonnen bij de communicatie en vooral met de valse start die gemaakt is. Maar het blijft een feit dat dit bouwplan niet voor iedereen optimaal is. Echter voor veel omwonenden is het nu wel een aanvaardbaar voorstel.”

Het is volgens H. van Enk (CDA) goed als er een loket komt voor bewoners en omwonenden. “Ook dat er een voortgangsrapportage over zowel de bouw als de zorg komt. Verder bedank ik het college voor de welwillendheid waarmee ze naar de subsidieaanvraag van Florence gaat kijken.”

M. van Giezen: “Op basis van harde toezeggingen van de wethouders kan de PvdA instemmen met de aanpassing voor de parkeerplaatsen”. Harde toezeggingen zoals het toesturen van het actieplan en voortgangsrapportage naar de raad en het laten uitvoeren van een verkeersonderzoek.

Tenslotte spreekt A. van den Berg (SP) over de droefheid van de insprekers. “Zij zijn teleurgesteld in de raad en het college. We kunnen akkoord gaan met de zeven parkeerplaatsen, maar wij zijn alleen bang voor het eindeffect. Maar ik hoop dat de nieuwe raad wel gaat kijken naar die verdomde toren. Die ziet er echt niet uit.”

Niet voor en niet tegen

J. Schellings (D66) zegt geen ja en geen nee. In april wordt het in de nieuwe raad besproken en het is nog maar de vraag hoe deze raad eruit gaat ziet. Hoe gaan de kiezers stemmen? Voor eenzelfde gemeenteraad? “In dat geval heb ik weinig verdusie dat er gezocht wordt naar meer ruimte. Als de raad echt anders wordt, dan zal ik een ander voorstel doen.”

Volgens H. Klazenga (Gemeentebelangen) blijven er nog te veel vragen over. “Hoeveel stedenbouwkundigen hebben al naar dit project gekeken? En er worden door de wethouder veel toezeggingen gedaan. Maar worden die toezeggingen niet net zo makkelijk weer van tafel weggeschoven? Verder is het echt triest dat de bloeddruk van sommige insprekers torenhoog gaat. Daar moeten wij ons voor schamen.”

P. Rozenberg (VLLV): “Ik heb met verbijstering de discussie aangehoord. Ik dacht dat men er redelijk uit was maar als ik de insprekers hoor, is het beschamend hoe het proces loopt.” Hij hoopt dat de raad er in april volstrekt anders uitziet.

R. Kniesmeijer (GroenLinks) hoort van een inspreekster over de slechte communicatie met ambtenaren. Dat is volgens hem omdat het in de top al niet goed is. “Wat betreft de zeven parkeerplaatsen, dat zal ons een worst zijn.” Dat moet pas in de nieuwe raad worden bekeken.

Tenslotte P. Jansen jr. (OPL-V): “Wij zeggen heel duidelijk nee. Dit moet je niet doen. Ook niet na verkiezingstijd.” Twee keer is er al nee tegen dit voorstel gezegd. Dan moet je volgens hem ook terug naar nul.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant