Voortijdige bomenkap door gemeente

Actueel 28 keer gelezen

Leidschendam - Raadslid M. Cornelissens (GroenLinks) heeft vragen over de kapvergunning in Schakenbosch. Volgens haar is een bezwaarschrift van een burger hierover bij de gemeente zoekgeraakt en is de gemeente voortijdig begonnen met de kap. Deze vragen stelde zij vorige week in het vragenuur van de raadsvergadering aan wethouder E. Beimers.

door Judith Poppema

Volgems Cornelissens heeft een burger eind januari per e-mail een bezwaarschrift ingediend waarop hij een ontvangstbevestiging kreeg. Dit bezwaarschrift had betrekking op de aanvraag van de vergunning voor het kappen van 182 bomen en 6061 vierkante meter bosplantsoen bij Schakenbosch. In maart deed de burger navraag naar de stand van zaken en toen bleek zijn bezwaar niet te zijn ontvangen bij de afdeling Juridische Zaken. Later hoorde hij dat zijn bezwaarschrift toch weer was gevonden. Hij kreeg verder te horen dat de kapvergunning half februari is verleend en dat dit op 25 februari is gepubliceerd. Volgens Cornelissens is in de APV vastgelegd dat er dan pas vier weken na publicatie gestart mag worden met de kap. Maar de gemeente heeft deze termijn niet in acht genomen en is voortijdig gaan kappen. Door controleurs is hierop gewezen en werd de kap gestaakt. Na deze vier weken werd de kap weer voortgezet. Zij vraagt aan de wethouder: “Hoe is het mogelijk dat er weer een bezwaarschrift van een burger in de organisatie is kwijtgeraakt met gevolg dat er te vroeg een kapvergunning is verleend? En hoe kan het dat voortijdig is gestart met de kap en de geldende regels en procedures niet in acht zijn genomen?”

Wel ontvangen

Wethouder Beimers antwoordt dat de interne post soms voor raadselen staat. Maar uiteindelijk is het bezwaarschrift wel door de afdeling juridische zaken ontvangen. Het bezwaarschrift wordt volgens hem op de normale manier in een daarvoor bestemde commissie in behandeling genomen. “Er komt dus een uitspraak van de commissie op het ingediende bezwaar. Ik teken daarbij wel aan dat het bezwaar al was ingediend, voordat het college een officieel besluit had genomen. Maar wij gaan aan dat aspect voorbij. Wij gaan er vanuit dat het op de juiste wijze is ingediend. Dat wij voortijdig zijn begonnen met het kappen is mij niet bekend.” Dat zal hij gaan uitzoeken. Maar uiteraard is het volgens Beimers de bedoeling dat met de kap pas wordt begonnen, nadat alle procedures op de juiste wijze zijn doorlopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant